16 / 05 / 2024

yenişehir merkez cami

yenişehir merkez cami

Yenişehir'deki Merkez Cami'de 6 adet minare ile imanın 6 şartı ve 6 minarenin toplam boyu ile milattan sonra 622. yıl ile 114 metre kubbe çapıyla Kuran'ı Kerim'deki sure adedine vurgu yapılmış...

Yenişehir'de cami yer alacak mı?

78 milyon metrekare havalimanı alanından meydana gelecek olan Yenişehir projesinde camiler Kanal İstanbul boyunca her mahallede yer alacak. Ancak en büyük cami Merkez Cami olacak...

Diyarbakır Yenişehir Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesindesi eski stadyum alanına kurulacak millet bahçesinin ihalesi gerçekleştirildi.

Ordu Gülyalı Merkez Cami açıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Ordu Gülyalı Merkez Cami hizmete açıldı

Ordu Merkez Cami’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Merkez Cami’deki restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Ordu Merkez Cami restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Merkez Cami'yi restore etti.

Bursa Soğanlı Merkez Cami açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilen Soğanlı Merkez Cami açıldı.

Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temeli atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Kartal'da Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temel atma törenine katıldı.

Trabzon Sürmene Merkez Cami açıldı!

Trabzon Sürmene'de inşa edilen merkez cami ibadete açıldı. Açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da katıldı.

Yenişehir Belediyesi Bilim Sanat Merkezi tamamlandı!

Yenişehir Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan Bilim Sanat Merkezi inşaatı tamamlandı. Çevre düzenlemesine geçilen merkez önümüzdeki günlerde eğitim öğretim’e hazır hale getirilecek.

Malatya Doğanşehir Merkez Camii önündeki yapılar yıkılıyor!

Malatya'nın en büyük camilerinden olan Merkez Cami’nin çevre düzenlemesi kapsamında Doğanşehir Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı.

Mersin Yenişehir'de kent sorunları görmezden geliniyor!

Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir'in CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Genç, lüks semtleriyle bilinen ilçenin arka mahallelerinin adeta moloz kente dönmesine seyirci kaldı.

Manisa Yenişehir'de yol çalışmaları sürüyor!

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi’nin yeni yol açma çalışmaları kapsamında, Deniz Mahallesi’nde imarlı yollar açılıyor. Ekipler, çalışmalarına devam ediyor.

Kars Yenişehir Konutları'nda doğalgaz krizi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından dar gelirli vatandaşlar için Kars Merkez Yenişehir Mahallesi’nde yaptırılan TOKİ konutlarının bir kısmının doğalgazı, bazı abonelerin borçlarını ödememesi nedeniyle kesildi.

İş adamı İlhan Pestil, Bursa Yenişehir'de cami yaptırıyor!

İş adamı İlhan Pestil, doğup büyüdüğü Tabakhane Mahallesi'ne cami yaptırıyor. Hacı İlhan Pestil Camii'nin temel atma töreninde konuşan Yenişehir Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, caminin yapılacağını duyunca çok mutlu olduğunu söyledi.

yenişehir merkez cami Haberi

yenişehir merkez cami

7.5 milyonluk nüfusuyla  İstanbul 'dan sonraki en büyük şehir olan Yenişehir projesinin toplam yatırım bedeli 50 milyar dolar olarak belirlendi. Yenişehir'deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


Yüksek tepelerde 460 gökdelenin yer alacağı Yenişehir projesinde 78 milyon metrekare alanda havalimanı, 146 milyon metrekare alanda yeşil alan, 108 milyon metrekare alanda yollar, 167 milyon metrekare alanda imar parseli bulunacak. 


Yenişehir projesinde toplam alan 453 milyon metrekare olarak belirlendi. Projede gökdelenlerin yanı sıra teras evler, villalar ve apartmanlar yer alacak. Projede 10 köprü de inşa edilecek. 


26 milyon ağaçtan oluşacak Yenişehir projesinde toplamda 210 bin araç kapasiteli otopark yer alıyor. Ayrıca cami de bulunuyor. 


Yenişehir'deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak?


Her mahallede yer alan camilerin yanı sıra Doğu Yakası'nda yer...