29 / 04 / 2024

Mersin Yenişehir'de kent sorunları görmezden geliniyor!

Mersin Yenişehir'de kent sorunları görmezden geliniyor!

Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir'in CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Genç, lüks semtleriyle bilinen ilçenin arka mahallelerinin adeta moloz kente dönmesine seyirci kaldı.



Her fırsatta Türkiye'deki ilçe belediyelerine örnek olduklarını öne süren Yenişehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı İbrahim Genç, lüks binaların gölgesinde kalan yerleşim alanlarındaki sorunları görmezden geliyor. İlçenin kuzeyinde kalan 50. Yıl ve Afetevler mahallelerinin ara sokaklarındaki molozlar, çalılar ve çöpler, vatandaşların tepkisini çekiyor. Oluşan manzara ve vatandaş tepkisine rağmen muhtarlar ise pembe tablo çizmeye çalışarak Başkan Genç'i koruyor. Mersin'in en gelişmiş ilçesi olarak gösterilen Yenişehir'de lüks hayat ve sefalet bir arada yaşanırken, belediye hizmetleri de bu duruma göre şekilleniyor. Akıllı binaların, milyonluk villaların bulunduğu ilçede ekonomik düzeyi yüksek kişilerin yaşadığı bölgeler pırıl pırılken, orta ve düşük gelirli insanların yaşamlarını sürdürdüğü sokaklar bakımsız. Bu durum 


ADNAN AÇIKGÖZ 

Akıllara, 'Hizmetler gelir durumuna göre mi yapılıyor?' sorusunu getiriyor. 50. Yıl Mahallesi'ndeki 27233, 27234, 2708 ve Gökçeller İlkokulu arkasındaki 27133 numaralı sokaklar ile 2787 sokak üzerindeki Green Park Sitesi'nin batısından geçen yolların kenarları molozlarla dolu. Çöp konteynırlarının yanı bırakılan kurumuş ağaç dalları ve çalılar uzun süredir alınmıyor. Afetevler Mezarlığı'nın batısından geçen 30120 numaralı sokak ise belediyenin duyarsızlığı yüzünden adeta çöplüğü andırıyor. Vatandaşın yasağa rağmen özellikle akşam saatlerinde döktüğü molozların kaldırılması için yetki sahibi olan Yenişehir Belediyesi, bu konudaki eylemsizliğini ve sessizliğini koruyor. Fotoğraflarla belgelenen hizmet eksikliğiyle ilgili görüşünü aldığımız 50. Yıl Mahalle Muhtarı Hasan Balbay ile Afetevler Mahallesi Muhtarı Süleyman Avcil, vatandaşların isyanının aksine belediye hizmetlerinden memnun olduğunu söylüyor. 


Sabah Güney


Geri Dön