27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 



Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Deutsche Welle ve Guardian sonrasında France 24 medya kanalında da Kanal İstanbul projesine ilişkin algı yapılıyor. 

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

FRANSIZ MEDYASI DA KATILDI

Deutsche Welle (DW) geçen günlerde Kanal İstanbul'la ilgili 'özel' bir dosya hazırladı ve proje için "Türkiye'nin kabusu olabilir" demişti.

İngiltere merkezli Guardian da Kanal İstanbul'la ilgili olarak "Muhalif sesler yükseliyor" diyerek bir haber hazırladı.

KARALAMA KAMPANYASI

France 24 tarafından da "Türkiye'nin 'çılgın' ve tartışmalı Kanal İstanbul projesi" başlıklı haber yapıldı, 200'ün üzerindeki bilim insanının çalışması dikkate alınmadı ve "Çevre uzmanları şüphe duyuyor" denildi.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

"Kanal, ormanlık bir alana kazılacak" ifadelerine yer verilen haberde, "Yeni kanalın Karadeniz ile Marmara Denizi arasındaki akıntıların ve karşı akıntıların doğal dengesini bozması muhtemel olduğundan, çevresel sonuçlar daha da istikrarsızlaştırıcı olabilir." ifadeleri ileir sürüldü.

Bazı uzmanların yapay kanalın bir "sifon" gibi davranacağını öne sürdüğü "Karadeniz'in kirli suyunun Akdeniz'e ulaşacağını düşündüğü" söylendi.

Dünya Kanal İstanbul'u konuşuyor!

The Guardian'dan son dakika Kanal İstanbul haberi!


Geri Dön