16 / 05 / 2024

yeni şehir merkez cami

yeni şehir merkez cami

Yenişehir'deki Merkez Cami'de 6 adet minare ile imanın 6 şartı ve 6 minarenin toplam boyu ile milattan sonra 622. yıl ile 114 metre kubbe çapıyla Kuran'ı Kerim'deki sure adedine vurgu yapılmış...

Diyarbakır Yenişehir Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesindesi eski stadyum alanına kurulacak millet bahçesinin ihalesi gerçekleştirildi.

Yenişehir Belediyesi Bilim Sanat Merkezi tamamlandı!

Yenişehir Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan Bilim Sanat Merkezi inşaatı tamamlandı. Çevre düzenlemesine geçilen merkez önümüzdeki günlerde eğitim öğretim’e hazır hale getirilecek.

Mersin Yenişehir'de kent sorunları görmezden geliniyor!

Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir'in CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Genç, lüks semtleriyle bilinen ilçenin arka mahallelerinin adeta moloz kente dönmesine seyirci kaldı.

Manisa Yenişehir'de yol çalışmaları sürüyor!

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi’nin yeni yol açma çalışmaları kapsamında, Deniz Mahallesi’nde imarlı yollar açılıyor. Ekipler, çalışmalarına devam ediyor.

Kars Yenişehir Konutları'nda doğalgaz krizi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından dar gelirli vatandaşlar için Kars Merkez Yenişehir Mahallesi’nde yaptırılan TOKİ konutlarının bir kısmının doğalgazı, bazı abonelerin borçlarını ödememesi nedeniyle kesildi.

Mersin Yenişehir'de 50. Yıl Rekreasyon Alanı tamam!

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, vatandaşların hem spor yapıp hem dinlenebilecekleri yeni bir yaşam alanını hizmete sundu. Belediyenin önemli projelerinden biri olan "50. Yıl Rekreasyon Alanı" tamamlandı.

Mersin Yenişehir'deki metruk binalar yıkılıyor!

Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü metruk binaları yıkmaya devam ediyor. Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Mahallesinde bulunan terk edilmiş bir binanın yıkımı gerçekleştirdi.

Mersin Yenişehir Leman Kültür'ün yıkılıyor!

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Leman Kültür adlı işletmenin yıkımı için gelen belediye ekipleri, zabıta ve polis, çalışanların oluşturduğu etten duvarla karşılaştı.

Yenişehir Belediyesi kaçak yapıların yıkım işlemini başlattı!

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Yenişehir'de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini belirterek, kaçak yapıların yıkım işlemini başlattıklarını bildirdi.

Şanlıurfa Yenişehir'de 15 milyon TL'ye satılık arsa!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Merkez İlçesi Yenişehir Mahallesi'ndeki 5 bin metrekare büyüklüğündeki boş arsayı 15 milyon TL + KDV muhammen bedel ile satışa çıkardı. İşte Şanlıurfa'daki o arsa satışı ihalesinin detayları...

TOKİ Diyarbakır Yenişehir arsa ihalesi 15 Ekim'de!

TOKİ Diyarbakır Yenişehir'de 123 ada, 1 Parselin Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İşini 15 Ekim 2014 tarihinde saat 15:00'te ihale ediliyor. Teklifler TOKİ Halkalı binasına verilecek...

Yenişehir tanıtım videosu yayınlandı mı?

Yenişehir tanıtım videosu yayınlandı mı sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 78 milyon metrekarelik havalimanı, 146 metrekare yeşil alan ve 167 milyon metrekare imar parsel alanı yer alıyor.

Yenişehir ne zaman tamamlanacak?

Yenişehir ne zaman tamamlanacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 460 gökdelenden meydana gelecek Yeni Şehir projesi kapsamında yer alan gökdelenler yüksek kısımlarda 100 metre aralıklarla dizilecek...

yeni şehir merkez cami Haberi

yeni şehir merkez cami

7.5 milyonluk nüfusuyla  İstanbul 'dan sonraki en büyük şehir olan Yenişehir projesinin toplam yatırım bedeli 50 milyar dolar olarak belirlendi. Yenişehir'deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


Yüksek tepelerde 460 gökdelenin yer alacağı Yenişehir projesinde 78 milyon metrekare alanda havalimanı, 146 milyon metrekare alanda yeşil alan, 108 milyon metrekare alanda yollar, 167 milyon metrekare alanda imar parseli bulunacak. 


Yenişehir projesinde toplam alan 453 milyon metrekare olarak belirlendi. Projede gökdelenlerin yanı sıra teras evler, villalar ve apartmanlar yer alacak. Projede 10 köprü de inşa edilecek. 


26 milyon ağaçtan oluşacak Yenişehir projesinde toplamda 210 bin araç kapasiteli otopark yer alıyor. Ayrıca cami de bulunuyor. 


Yenişehir'deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak?


Her mahallede yer alan camilerin yanı sıra Doğu Yakası'nda yer...