06 / 05 / 2024

bursa Molla Arap Camii

bursa Molla Arap Camii

Tire'de tarihi yapılara yönelik seferberlik yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Osmanlı döneminin en önemli yapıları arasında gösterilen Molla Arap Camii'ni restore etmek için ön protokol imzalandığını söyledi.

Bursa Kebap Evi’nden Birleşik Arap Emirlikleri’ne üç şube! 

Bursa Kebap Evi, yatırım ataklarına Birleşik Arap Emirlikleri’nde üç şube birden açarak devam ediyor. Toplamda 750 Bin Dolar yatırımla Abu Dhabi Deerfields Mall ve Dubai City Walk’ta şube açacak olan Bursa Kebap Evi, Arap yatırımcıların markajına girerek One Stop Khalifa City şubesi için MBI Mubarak

Konut yatırımında hedef Arap yatırımcılar!

Büyüme hedefini Körfez ülkelerinde belirleyen Beytürk İnşaat  İstanbul, Bursa ve Yalova'da gerçekleştirdiği projeler özellikle Arap konut alıcıları tarafından yoğun talep görüyor. 

Bursa Arap Hamamı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’in Küçük Kumla Köyü’nde bulunan ve 300 yıl önce yaptırılan Arap Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor.

Bursa'ya Arap köyü kurulacak!

Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad Al Fehaid'le bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Stratejik kararlar aldık. Arap yatırımcı ve turist sayısında ciddi artış bekliyoruz" diye konuştu.

Arap iş adamları, Bursaspor'un stadını ziyaret etti!

Ortadoğu Turizm Seyahat Acentaları Derneğinin (OTSAD) organizasyonu ile çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bursa'ya gelen bir grup Arap iş adamı, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nı gezdi.

Bursa Molla Yegan'da kültür merkezi inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı âlimlerinden Molla Yegân’ın adını taşıyan Molla Yegân Medresesi’nin olduğu bölgeye kültür merkezi inşa edecek

Bursa Yıldırımlı gençler kentsel dönüşümü tartıştı!

Bursa Yıldırım Belediyesi, İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ile ‘Molla Yegân Liselerarası Münazara Turnuvası’ tertipledi. Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde düzenlenen münazara yarışmasında gençler kentsel dönüşümü tartıştı.

Bursa'da 50 bin bina kentsel dönüşüme girecek!

Arap turistin ilgisi ve Körfez Köprüsü ile potansiyeli artan Bursa'da 50 bin bina dönüşüme girecek. İstanbullu müteahhitlerin Bursa'ya ilgisi artıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Osmangazi’ye yeni yol!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha ulaşılabilir bir şehir haline getirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, İvaz Paşa ile Molla Fenari mahallelerinde yeni bir yol açılacağını söyledi.

Bursa Yıldırım kentsel dönüşümle değişiyor!

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Yıldırım’da değişim rüzgârı esiyor. Kentsel dönüşümün öncü yapıları olacak Yıldırım Spor Kompleksi, Sular Vadisi, Doğa Parkı, Molla Yegan Kültür Merkezi, bölgeyi Bursa’nın cazibe merkezi haline getirecek.

Arap turistler yeniden Bursa'ya yöneldi!

Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin, ilkbahar ve yaz başında Karadeniz Bölgesi'ne kayan rezervasyonlarının, ağustos ayı itibarıyla yeniden Bursa'ya yoğunlaşmaya başladığı bildirildi.

Arap turistler Bursa'yı tercih ediyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Arap turistin yine Bursa'yı tercih ettiğini belirterek, kentteki turistik tesislerin dolduğunu söyledi.

Bursa Molla Arap Camii restore edilecek!

Tire'de tarihi yapılara yönelik seferberlik yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Osmanlı döneminin en önemli yapıları arasında gösterilen Molla Arap Camii'ni restore etmek için ön protokol imzalandığını söyledi.

bursa Molla Arap Camii Haberi

bursa Molla Arap Camii

Tire'de tarihi yapılara yönelik seferberlik yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 16'ncı yüzyıl Osmanlı döneminin en önemli yapıları arasında gösterilen "Molla Arap Camii"ni restore etmek için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile ön protokol imzalandığını söyledi. Çiçek'in daveti üzerine ilçeye gelen Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Molla Arap Camii'nde incelemelerde bulunduktan sonra söz konusu eserin tekrar ayağa kaldırılması amacıyla Tire Belediye Başkanı Çiçek ile anlaşma imzaladı.


Belediye meclisi onaylayacak

Belediye Meclisi'ne onaylanması için sunulacak olan ön protokol, meclisten vize aldığı takdirde çalışmalara hemen başlanacak. Tire'ye güzel ve ihtişamlı eserleri yeniden kazandırmak, kentin tarihi dokusunu ön plana çıkarmak için büyük gayret sarf ettiklerini ifade eden Çiçek, "Molla Arap Camii'ni Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Tire Belediyesi olarak elbirliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız. Kısa sürede...