03 / 05 / 2024

Bursa müzeleri

Bursa müzeleri

Bursa'da turizmin geliştirilmesine çalıştıklarını söyleyen Vali Münir Karaloğlu, "Kentteki müzeleri daha çok turizmin emrine nasıl verebiliriz, bunun peşindeyiz" dedi. Vali Karaloğlu, yapılan restorasyon ve bakım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Bursa Tahtakale'nin çehresi değişiyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “Bursa’mız kabuk değiştiriyor" dedi. Altepe çalışmaların hız kazandığını dile getirdi.

Bursa Müşküle'deki tarihi cami yeniden inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Müşküle'de yer alan tarihi camiyi yeniden inşa etti.

Osmangazi meydan ve kültür merkezinin çalışmaları hızla sürüyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş'ta başlatılan meydan ve kültür merkezi çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Başkan Dündar, "Tamamlandığında Bursa'mızın cazibe merkezi olacak" dedi.

Maltepe Başıbüyük'te kazı çalışmaları başlıyor!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi’ndeki Tarihi Fındıkbayır Tepesi’nin korunup yaşatılabilmesi için İstanbul 5 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ve Maltepe Belediyesi 33 hektarlık alanda ortak çalışma yürütecek.

Bursa Müşküle Köyü Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Müşküle Köyü’nde inşaat çalışmalarını inceledi. Başkan Altepe, Müşküle Köyü’ndeki tarihi caminin,inşaat çalışmalarına başlandığını ve kaba inşaatın tamamlandığını söyledi.

Panorama 1326 Bursa Müzesi altın belgeli ilk bina olacak!

Osmangazi Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Bursa'nın güvenli yeşil bina kategorisinde TSE tarafından verilen 'Altın Belgeli' ilk binası olacak.

Sur-u Sultani restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul arkeoloji Müzeleri ve Gülhane Parkı’nı çevreleyen Sur-u Sultani’nin restorasyonuna başlandı.

Bursa müzeleri Haberi

Bursa müzeleri

Türk İslam Eserleri Müzesi, İnebey Yazma ve Basma Eserler Kütüphanesi, Esat Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Atatürk Müzesi'ni ziyaret eden Karaloğlu, müzelerin son durumlarını görmek için bu ziyaretleri yaptığım söyledi. Müzelerin ziyaretçi sayılarına bakıldığında çok memnun olmadıklarını belirten Karaloğlu, "Özellikle Arkeoloji Müzesi'nin Türkiye'nin çok önemli arkeoloji müzelerinden biri olmasına rağmen ziyaretçi sayısının son derece az olmasının nedenlerine bakıyoruz. 

Bursa'da turizmi geliştirmeye çalışıyoruz. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı'nm hem de Büyükşehir Belediyesi'nin müzeleri var. Bu müzeleri daha çok turizmin emrine nasıl verebiliriz, bunun peşindeyiz. Müzelerin öncelikle bakım ve onarım işlerini hızla yapıp daha sonra da ziyaretçi sayılaımı artırarak kentteki kültür ve turizm hareketine bir katkı sunsun arzusundayız. Tarihi eserlerimizi müzelerimizde fızîken korumaktayız, ama buradaki değerleri, nadide...