03 / 05 / 2024

Bursa Osmangazide kilise var mı

Bursa Osmangazide kilise var mı

Bursa'da bulunan ve yaklaşık 300 yıllık olduğu belirtilen kilise binası, sahibi tarafından 1,5 milyon dolara satılığa çıkarıldı. 3 katlı kargir bina şeklindeki kilise, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesine yakın bir noktada bulunuyor.

Hayri Türkyılmaz'a kilise restorasyonu tepkisi!

Bursa Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1834'te kesme taştan yapılan kilise için restorasyon çalışmalarını başlattı. Olay üzerine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" diye konuştu.

Bursa'da tarihi kilise satışa çıkarıldı!

Bursa'da yer alan bir kilise, internet üzerinden 6 milyon 300 bin TL bedelle satışa sunuldu.

Bursa'daki tarihi kilise kültür merkezi oluyor!

Bursa'nın eski köylerinden Mudanya'nın Aydınpınar köyünde cami olarak kullanılan 2 asırlık kilise kültür merkezi olacak. Bina restore edilirse kültürel faaliyet ve toplantılarda kullanılabilecek.

Bursa Osmangazi'deki 300 yıllık kilise 1,5 milyon dolara satılıyor!

Bursa'da bulunan ve yaklaşık 300 yıllık olduğu belirtilen kilise binası, sahibi tarafından 1,5 milyon dolara satılığa çıkarıldı. 3 katlı kargir bina şeklindeki kilise, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesine yakın bir noktada bulunuyor.

Bursa'da satışa çıkan eski Rum kilisesini uzmanlar inceledi!

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu uzmanları, Mudanya ilçesinde Rumlarca kilise olarak kullanılan ve sonradan konuta dönüştürülüp, internette satılık ilanı verilen tarihi binada inceleme yaptı

Bursa'daki eski Rum kilisesi 1 milyon dolardan satılıyor!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde kilise olarak inşa edilen ve son yıllarda konuta dönüştürülen bina, sahibi tarafından 1 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Bursa’daki 700 yıllık kilise 1 milyon dolara satışta!

Bursa Mudanya'da 13’üncü yüzyılın sonlarında yaptırıldığı tahmin edilen, mübadele sonucu özel mülkiyete alınan St.John Kilisesi, sahibi tarafından 1 milyon dolara satışa çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

İznik'te taban mozaiği ve kilise kalıntılarının bulunduğu bölgeler arkeolojik alan ilan edildi!

Bursa 'nın İznik İlçesi 'nde yürütülen kanalizasyon çalışmaları sırasında bulunan taban mozaiği ve gölde görüntülenen kilise kalıntılarının bulunduğu bölgeler ' arkeolojik alan ' ilan edildi.

İznik Gölü'nün altında 1500 yıllık tarihi kilise bulundu!

Hristiyanlık tarihinin önemli merkezlerinden biri olan ve buna ait çok sayıda eserin yer aldığı Bursa’nın İznik ilçesinde göl altında kalmış bir kilise ilk kez görüntülendi. Kilisenin Aziz Peteres Kilisesi olduğu tahmin ediliyor...

Fener Rum Patrikhanesi, Bursa'da kilise satın aldı!

Mudanya'nın Kumyaka köyündeki, mülkiyeti İstanbul 'da yaşayan bir iş adamına ait olan 8'inci yüzyıldan kalma “Baş Melekler Kilisesi“, Fener Rum Patrikhanesi tarafından satın alındı.

Darüşşüfakadan Bursa'da satılık konut ve 7 büro!

Düraşşafaka Cemiyeti Bursa Osmangazide bir konut ile 7 büroyu satmak üzere harekete geçtiğini açıkladı. Cemiyet, 15 Aralık 2011 tarihinde yapacağı satışlar için teminat olarak 10 bin ve 12 bin 500 liralık çek istiyor

TOKİ Bursa Osmangazi'de 362 konut satıyor!

Toplu Konut İdaresi TOKİ, Bursa Osmangazide 362 konutu satışa çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamalara göre konutlar 118 bin 975 TL ile 268 bin 670 TL arasında değişiyor

Harput'un Bursa'da yaptırdığı Saadet Etkeser Camii hizmete girdi

Bursa'nın Yeniceabat köyünde Harput Şirketler Grubu tarafından yaptırılan cami hizmete girdi

Bursa Osmangazide kilise var mı Haberi

Bursa Osmangazide kilise var mı

Bursa'nın Setbaşı Mahallesi'ndeki 300 yıllık kilise, bir alışveriş sitesinde 1,5 milyon dolardan satılıyor.


Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü kayıtlarında 1986 yılında tescillenmiş, eski eser kilise olarak geçen ve son yıllarda kullanılmadığı için oldukça yıpranan bina, yeni sahibini bekliyor.


Sahibi yurt dışında yaşadığı için emlakçı tarafından "Satılık kilise, ele geçmez her işe uygun'' başlığıyla satılığa çıkarılan 3 katlı kargir bina şeklindeki kilise, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesine yakın bir noktada bulunuyor.


Gayrimenkul danışmanı Tayfun Özenginler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'nın tarihi eserler açısından çok zengin bir il olduğunu söyledi.


"Her köşede tarih kokusu var"


Setbaşı Mahallesi'nde önceden Ermeniler'in yaşadığının bilindiğini ifade eden Özenginler, "Her köşede tarih kokusu var. Söz konusu kilise binası, mübadele döneminden sonra farklı amaçlarla kullanılmış. 1980'li yıllara kadar bu böyle devam etmiş....