06 / 05 / 2024

bursa projeleri son durum

bursa projeleri son durum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’ın Bursa ile ilgili sorularını yanıtladı. Yeni Adliye Sarayı, Şehir Hastanesi, OTM gibi konularda verilen yanıtlar tatmin etmedi.

Recep Altepe: Bursa sahilleri Akdeniz'i aratmayacak!

Recep Altepe, Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı ile 88 kilometrelik sahil bandına sahip olan Bursa’da denizin farkına bu dönem varıldığını, hayata geçirecekleri projelerle Bursa sahillerinin Akdeniz sahillerini aratmayacağını söyledi.

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Erzurum deprem riskine karşı kentsel dönüşümle güçlendiriliyor

Erzurum'da deprem riskini azaltmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projeleri son 8 yılda yaklaşık 60 bin konutun inşa edildiği 10 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.

TOKİ Bursa projesinde son dakika! Bu ilçedeki 103 yeni konut için beklenen tarih geldi!

Toplu Konut idaresi Başkanlığının Bursa projesi için son dakika müjdesi geldi. Bu ilçedeki 103 yeni konutu aman kaçırmayın...

Bursa Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeli alıyor! Son başvuru 23 Şubat 2023!

Bursa Teknik Üniversitesi 4/B Sözleşmeli Destek Personeli alım ilanını duyurdu. Buna göre destek personelleri alınacak. İlanlara son başvuru tarihi 23 Şubat 2023 olarak belirlendi.

TOKİ Bursa projesinde son dakika müjdesi! 509 yeni konutu aman kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa projesinin ihalesini yarın saat 11:00'de gerçekleştirecek.

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

TOKİ Bursa Harmancık son başvuru tarihi 10 Aralık!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Harmancık projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 10 Aralık olarak belirlendi.

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

Bursa Emek Şehir Hastanesi Metrosu'nun ihalesinde son durum ne?

Tam ismiyle “Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistemi Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma Yapım İşi”nde son durum ne? İşte detaylar...

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Bursa Yunuseli Havaalanı arazisinde ne yapılacak?

Bursa halkı son günlerde Yunuseli'ndeki eski havalimanı arazisinde ne yapılacağını merak ediyor. Peki Yunuseli arazisinde ne yapılacak? Bursalılar arazide ne istiyor?

Bursa Gökdere Millet Bahçesi'nde son durum ne?

2021 yılı için Bursa'da hayata geçecek projeleri anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gökdere'ye inşa edilen millet bahçesi projesi için açıklamalarda bulundu. 

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman YHT projeleri mecliste!

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman hızlı tren hattı projeleri ile Gebze-Darıca metro hattı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

bursa projeleri son durum Haberi

bursa projeleri son durum


CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Bursa’nın uzun süredir gündeminde yer alan Yeni Adliye Sarayı, Şehir Hastanesi, Otomotiv Test Merkezi gibi konuların belirsizliğini koruduğunu, 4 Kasım 2014’te verdiği soru önergesini 29 Aralık 2014 günü yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarının, bu projelerin gerçekleşmesi konusunda “tatminden uzak” olduğunu söyledi. Tayan, “Sayın Başbakan’ın açıklamalarından da anlaşılıyor ki, ‘yapılacak, edilecek’ denilen projelerin gerçekleşmesini Bursalılar daha çok bekleyeceklerdir” dedi.


 PROJE TAMAMLANDI, MALİYET ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR


Bursa’da yapılacağı duyurulan ancak bugüne kadar gerçekleştirilmeyen Yeni Adliye Sarayı, Şehir Hastanesi, Oto Test Merkezi, Bursa Teknik Üniversitesi’nin yeri gibi projelerin son durumları hakkında Tayan’ın soru önergesine Başbakan Davutoğlu’dan cevap geldi. Tayan’ın; “Yeni Adliye Sarayı projesi yıllarca süren yer tartışması ile devam etmiş şimdi ise inşaatı bir türlü başlayamamıştır. Projesi bitmiş midir, ihalesi...