28 / 04 / 2024

bursa restore

bursa restore

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesine atıfta bulunarak, Bursa’da 2003’e kadar 10 tarihi eser restore edilirken, 2003’ten bugüne 180 eser restore edildi, dedi.

Bursa'nın ilk darphanesi restore edilecek!

Bursa'nın ilk darphanesi olan 1300'lü yıllardan kalan darphane yenileniyor...

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bursa Ziraat Mektebi restore ediliyor!

Bursa’nın en köklü eğitim ve öğretim kurumları arasında yer alan Bursa Ziraat Mektebi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla eski ihtişamına kavuşuyor.

Bursa'daki Özlüce Kilisesi bakımsızlıktan yıkıldı!

Bursa’da metruk bir haldeyken Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Kültürevi’ne çevrilen, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı. 

Bursa'da 4 asırlık mevlevihane restore ediliyor!

Çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaderine terk edildikten bir süre sonra yıkılıp yerine su depoları inşae dilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi'ni gün yüzüne çıkarıyor.

Bursa'daki tarihi Saatçi Köşkü restore edilecek!

Bursa'da yer alan ve 1890 yılında inşa edilen tarihi "Saatçi Köşkü" restore edilecek. Köşk 31 yıldır ormancılık müzesi olarak hizmet veriyor...

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Bursa Osmangazi'deki tarihi yapı restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Kayhan Mahallesi’nde, 20’nci yüzyıl başlarından kalma sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa ederek, hizmete açtı.

Bursa Şadırvanlı Minare restore ediliyor!

Kentteki restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Şadırvanlı Minare'yi de restore ediyor.

Hançerli Fatma Sultan Medresesi restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi bakımsızlık ve yangınlarda büyük hasar gören Fatma Sultan Medresesi'ni restore etti.

Bursa İshak Şah Camii açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği 600 yıllık İshak Şah Camii vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

bursa restore Haberi

bursa restore

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesine atıfta bulunarak, “Bursa’da 2003’e kadar 10 tarihi eser restore edilirken, 2003’ten bugüne 180 eser restore edildi, ihya edildi. Bunun sonucunda Bursa UNESCO kültür mirasına girdi. Bursa’yı artık bütün dünya tanıyacak” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımdan spora, altyapıdan tarihi mirasa kadar her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, “Çalışmalarımız ayrı tempo içinde devam ediyor. Bursa için ne yapsak azdır” diye konuştu.


Bursa Valiliği, Büyükşehir, Yıldırım ve Osmangazi Belediyeleri ile Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından Bursa’da yaptırılan ve 720 milyon TL’ye mal olan 21 yatırımın hizmete açılış töreni için Bursa’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Valilik ziyaretinin ardından Atatürk Kongre Kültür Merkezi önündeki tören alanına geldi. Bakan...