30 / 04 / 2024

bursa sanayi sitesi taşınıyor mu

bursa sanayi sitesi taşınıyor mu

Sanayi sitelerinin şehir dışına taşınma süreci başlıyor. İlk olarak 10 sanayi sitesinin taşınması gerçekleştirilecek.

Bursa'ya Avrupa standartlarında sanayi sitesi!

Bursa Yenişehir'de Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan Yenişehir Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Bursa'ya Avrupa standartlarında sanayi sitesi inşa ediyor.

Bursa Yenişehir'e yeni sanayi sitesi!

Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Küçük Sanayi Sitesi inşaatını ziyaret etti. Yenişehir Küçük Sanayi Sitesi, taşınması planlanan 135 sanayi sitesi arasında yer alıyor.

Bursa Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Camii yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, esnafın talepleri doğrultusunda tüm eksiklikleri giderilen ve daha önce açık olan orta avlusunun üzeri tamamen kapatılan Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Camii’nde incelemelerde bulundu.

Erimtur Mermer'den Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi'ne yatırım!

Erimtur Mermer Genel Müdürü Ertuğ Erim, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESOB) tarafından yapılan Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi'nde 2 bin 400 metrekarelik alanda yeni tesis planladıklarını belirtti.

Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı!

Adana Oto Tamirciler Esnaf Odası ile Adana Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası tarafından yaptırılan Yüreğir Karşıyaka Sanayi Sitesi’nin temeli törenle atıldı.

Yüreğir Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı!

Adana ESOB'a bağlı Adana Oto Tamirciler Esnaf Odası ile Adana Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası tarafından Yeşil İnşaat'a yaptırılan Yüreğir Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin temeli törenle atıldı.

Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi'ne 934 adet iş yeri yapılacak!

Aksaray Belediyesi ve TOKİ işbirliği dahilinde yapılması planlanan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nde 100, 200, 300, 400 ve 500 metrekarelik A, B, C, D, E tipi modülünde ilk etapta bin 934 adet iş yeri yapılacak.

Aksaray'ın yeni Sanayi Sitesi Projesi tamamlandı!

Aksaray Belediyesi’nin mevcut sanayi sitesinin taşınması ile ilgili yaptığı girişimler sonrasında baştan sona tamamen yenilerek hazırlanan yeni Sanayi Sitesi Projesi tamamlandı.

Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı temeli atıldı!

Bursa'da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan Kestel Çataltepe Mevkii'ndeki BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapısını kapsayan 77 milyonluk yatırınım temeli atıldı.

Bursa Büyük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı!

Bursa'da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan Kestel Çataltepe Mevkii'ndeki BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapısını kapsayan 77 milyonluk yatırımın temeli atıldı.

Ceylanpınar Küçük Sanayi Sitesi neden bitmedi?

Ceylanpınar'da Küçük Sanayi Sitesi'nin yapımı için ismini duyuran Sanax İnşaat A.Ş neden bu kadar reklam kampanyalarının peşinde? Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız "Sanayi Sitesi neden bitmedi?

BESOB Büyük Sanayi Sitesi ne zaman bitecek?

Bursa şehir merkezine 17 kilometre mesafede olan BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nde alt ve üst yapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından sektörler buraya taşınmaya başlayacak.

Bursa'da Büyük Sanayi Sitesi çalışmaları başladı!

Bursa'da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın, kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nin tüm altyapısını kapsayan 77 milyonluk yatırımın temeli katıldığı törenle atıldı.

bursa sanayi sitesi taşınıyor mu Haberi

bursa sanayi sitesi taşınıyor mu

Üretim Reform Paketi'ne göre sanayi sitelerinin taşınma süreci başlıyor. Kent içinde kaldığı için taşınması planlanan 135 sanayi sitesi arasından öncelikli olarak taşınacak olan 10 sanayi sitesi belirlendi.


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü taşınma sürecinin zoraki değil gönüllü olacağının altını çizdi.


İlk olarak taşınacak olan 10 sanayi sitesinde 6 bin 181 sanayi işletmesi ve 40 bin çalışan bulunuyor.  Özlü, 10 sanayi sitesinin taşınma sürecindeki altyapı, üstyapı, arsa edinme gibi maliyetlerin karşılanabilmesi için sanayicilere düşük faizli kredi desteği verileceğini kaydetti.


Özlü, 10 sanayi sitesinin taşınması için arazi temininin maliyetinin 280 milyon lira toplam taşınma maliyetinin ise 2.2 milyar lira olarak öngörüldüğünü vurguladı. 




İLK ETAPTA TAŞINACAK SİTELER


Isparta Merkez (Yeni Sanayi Sitesi)
Kastamonu KSS Yapı Kooperatifi
Düzce Sanayi Çarşısı Sanâtkarlar Küçük Sanayi Kooperatifi
Malatya Küçük Sanayi Sitesi
Elazığ Merkez...