28 / 04 / 2024

Yüreğir Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı!

Yüreğir Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı!

Adana ESOB'a bağlı Adana Oto Tamirciler Esnaf Odası ile Adana Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası tarafından Yeşil İnşaat'a yaptırılan Yüreğir Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin temeli törenle atıldı.



Adana ESOB'a bağlı  Adana  Oto Tamirciler Esnaf Odası ile Adana Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası tarafından Yeşil İnşaat'a yaptırılan Yüreğir Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin temeli törenle atıldı...Temel atma töreni, Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoglu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüregir Belediyesi Başkan Vekili Burhan Ülger, Adana ESÖB ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Vekilleri, Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ve Adana Şoförler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Kenan Yılmaz, Birlik Yönetim Kumlu Üyesi, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı ile CHP Seyhan İlçe Başkanı Ubeydullah Kolcu, Adana Milletvekili Adaylan Burhanettin Bulut ve Rukiye Çinkılıç ile Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Muhittin Doğan, Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Abdusselam Mortepe, Yeşil inşaat Sahibi Mehmet Yeşil, Oto Center Başkanı İbrahim Öcal. Oto Elektrikçiler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Uraslı, Oto Kaportacılar Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin ve çok sayıda esnaf odası başkanı ile sitede yer alan oto tamirci, madeni sanatkar, oto elektrikçi ve oto kaportacı esnafının da katılımı ile gerçekleştirildi. 


Törende açış konuşmasını yapan Oto Tamirciler Esnaf Odası ve Seyhan Sanayi Sitesi Başkanı Muhittin Doğan, katılımlarından dolayı protokol üyeleri ve misafirleri ile esnaf - sanatkarlara ayrı ayrı teşekkür ederken, "İlk etapta tamamlanacak projede, 90 bin metre kare arsamıza 420 işyeri yapılacak ve 2017 yılı mayıs ayında hak sahiplerine teslim edilecektir. Esnaf ve sanatkarlarımız için site çalışmasmı Seyhan'da başlattık, Yüregir'de devam ediyoruz. Bu siteleri yaparak, esnaf - sanatkarlarımızın mahalle ve sokak aralarında, kötü şartlarda çalışmaktan kurtarmayı amaçladık. İnşallah, yeni sitemizde esnaf - sanatkarlarımız çok daha temiz ve sağlıklı koşullarda, kendilerine yakışır ortamda çalışmalarını sürdürecekler" dediYeşil İnşaat Sahibi Mehmet Yeşil de katılımcılara teşekkür ederken, davet üzerine kürsüye gelen Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, katılmacılara ve törende bulunan basın emekçilerine teşekkür ederken, "Böyle tesisleri aslmda devletimiz üstlenmeli, daha geniş ve daha kapsamlı bir yerde, böyle 1.sınıf mümbit tanın arazileri üzerinde değil de tarıma elverişsiz alanlarda yapılmalı pe düşünüyorum. Ama bu da başlangıçtır diye kabul ediyorum. Çünkü, küçük sanayi sitesi şehrin göbeğinde kaldı. Yetmiyor, dışarda da çok fazla esnaflarımız var. Burada emeği geçen savın Valimize, Seyhan ve Yüregir Belediye Başkanlarımıza da teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyonım" dedi. 


Yüregir Belediye Başkan Vekili Burhan Ülger de, Başkan Mahmut Çelikcaıı'm şehir dışında bulunması nedeniyle törene katılamadığını belirtirek, sitenin esnaf sanatkarlara hayırlı uğurlu olmasmı diledi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, Seyhan'da başkan olsa da, kendisinin de Yüregir'in çocuğu olduğunu, böyle bir sitenin yapımından mutluluk duyduğunu ifade ederken, "Kendi doğup,büyüdüğüm yerde güzel bir hizmet yapıldığı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir yerde ekmek, aş, iş yoksa orada huzur da, demokrasi de yoktur. Ülkenin en önemli sorunu istihdam ve işsizliğe çözüm adına yapılan yatırımları destekliyoruz. 


Adana'da hala şehir içinde bulunan esnaflar var. kötü görüntüler var, trafiği sıkıştınyorlar, bunları şehir dışındaki sitelere taşımayı düşünüyoruz. Şehri yaşanabilir hale getirmek için sitelere ihtiyacımız var. Biz de Seyhan Belediyesi olarak 1500 dönüm ver aldık,onu hem mermercilere, hem ayakkabıcılara yer yapacağız. Küçük esnaf - sanatkara devlet teşvik verirse, şehir boşalır, düzene girer"diye konuştu Vali Yardımcısı Cengiz Horozoglu da, esnaf - sanatkarlann temel atma törenini kendileriyle paylaştığı için teşekkür ederken, ülkenin son aylarda yaşadığı terör olayları nedeniyle, moral verici çalışmalara önem verilmesini isterken, "Bu ülkede taş üstüne taş koyanlara minnnettarız. Devletin elbette bu işlere ön avak olması lazım. Ama demokratik ülkede, özellikle kooperatifçilik kanalıyla bu işlere başlamak ve devletin bu işlere var gücüyle destek olması gerekir pe düşünüyorum. Adana'da mahalle arasında çalışan esnaflarımızı kurtanp, onları hijyenik ortamda, sosyal dona tunları olan. gürültüsüz ortama taşımak gerektiğini de düşünüyor, bu sitenin esnaf - sanatkarlarımıza hayırlı uğurlu olıııasmı diliyorum "dedi. Daha sonra yapılan törende, Vali Horozoglu ile protokol mensupları "Hayırlıuğurlu olsun" diyerek elbirliğiyle bu tona basarak, inşaatın temelini attılar. 


Adana Çukuroava Barış


Geri Dön