27 / 04 / 2024

Nemrut Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı! 

Nemrut Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı! 

İzmir'de bulunan Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Nemrut Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı.



Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve 50 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan  98 üyeli 1. Etap Nemrut Küçük Sanayi Sitesi (NKSS) Kooperatifi’nin temeli atıldı.

Aliağa Ekspres Gazetesi'nde yer alan habere göre; Nemrut Küçük Sanayi Sitesi, 3 yıl içine bitirilecek.  Kooperatif, sanayi sitesini kredi çekmeden üye aidatlarıyla inşa etmeyi planlıyor. 

Sanayi sitesinde 78 A tipi büyük (400 metrekare kullanım alanı), 20 B tipi küçük (200 metrekare kullanım alanı) dükkan bulunuyor. Sanayi sitesinin ALOSBİ’nin tedarikçisi ve çözüm ortağı konumunda olması ve bu sene açılacak otobanın da yanında olması nedeniyle değer kazanması bekleniyor. 

Projenin henüz 1. etabının bitmeden tüm dükkanlarının sahiplerini bulduğu açıklandı. Projenin gelecek günlerde hızla devam edeceği ve genişleyeceği vurgulandı. 

Nemrut Küçük Sanayi Sitesi Türkiye’de bir OSB’nin içerisinde yer alan ilk Küçük Sanayi Sitesi olma özelliğini taşıyacak. Sanayi sitesi için metrekaresine göre 2 tip dükkan tasarlandı. Tesis, limanlara,  Tüpraş ve Petkim'e ve ALOSBİ içinde bulunan işletmelere yakın bir konumda. Bu yakınlığın işlevselliğinin artması açısından da büyük avantaj sağlayacağı tahmin ediliyor. 

 

 


Geri Dön