27 / 04 / 2024

Kastamonu Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli Nisan'da atılacak!

Kastamonu Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli Nisan'da atılacak!

Üretim Reform Paketi kapsamında taşınması gündemde olan Kastamonu Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli 2018 yılının Nisan ayında atılacak.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Üretim Reform Paketi kapsamında taşınması gündemde olan Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nin temelinin 2018 yılının Nisan ayında atılması planlanıyor. 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan,  komşuluk hakkından dolayı Kastamonu’ya çok sık geldiğini ifade ederek, “1 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 7033 Sayılı ‘Üretim Reform Paketi’ yasallaştı. Sadece kanunu çıkararak ilgili paydaşlar bunu öğrensin, gerekenleri yapsınlar değil. Biz yerele giderek bu kanunları anlatıp gerekli sıkıntılar bizim bakanlığımız veya başka bakanlıklarla ilgili sorunları ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. İlk başladığımız madde sanayi sitelerinin taşınması maddesiydi. 10 ilde yapılan toplantıların ardında ilk toplantıları buradan başlatıyoruz. Yerelde sanayi sitelerinin taşınması, genelde de üretimi nasıl arttırırız. Bununla ilgili toplantılar yapıyoruz” açıklamasında bulundu. 


Arslan, “Ankara’da herhangi bir sorun varsa o sorunu biz bilelim. Bizim ülke olarak emekleyerek gitme şansımız yok. Dolayısıyla ben ekimle hep birlikte yürüyoruz. Bundan sonrada daha hızlı yürüyerek yolumuza devam edeceğiz. Bu işe engel olan bir şey varsa bizim bilmemizi sağlayın. Ben kendi mevkidaşımla olmazsa bu konuları Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek’e ileterek bu sıkıntıların 1-2 gün içerisinde çözülmesini sağlarım. Dolayısıyla asıl geliş amacımız budur. 17 kanun 4 kanun hükmünde kararnamede değişiklik var. 11 tanede bakanlık bu konunun peşinde. Ağustos’un sonunda 20 civarında düzenlemeyi başbakanlığa göndermiş olacağız. Buda Eylül’de tamamlanmış olacak. Bu hıza yerelinde ayak uydurmasını veya bizi daha çok koşturmasını istiyoruz. Bugünden itibaren bu yılın sonuna kadar yol haritasını çıkarmak asli görevimiz olmalı. Bize problem getirin, bu problemleri birlikte çözelim” ifadelerini kullandı.


Yeni Maslak Sanayi Sitesi’nin oluşumunu değerlendiren Arslan, “Yatırım Programı Yönetmeliğimizi Eylül başı gibi tamamlayacağız. Akabinde yatırım programı için çalışma yapacağız. Yerel anlamda burada herhangi bir problem olabilecek eylemleri tespit etmeliyiz. Kamulaştırma aşamasında yapılması gerekenleri tek tek belirleyelim. Bizim yapmamız gerekenleri bilelim. Bir takvim belirlersek, bizde ne yapacağımızı gayet iyi biliriz. Sizi yatırım programına teklif edeceğiz. Bu hem gönüllülük hem de şehirlerin gelişimine yönelik yapılmış bir çalışma. Sanayi esnafımızın durumunu iyileştirmek bizim için önemli. Bu süreçte de vatandaşların mağduriyet yaşamamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.




Milliyet


Geri Dön