29 / 04 / 2024

TOKİ Bursa Büyük Sanayi Sitesi'nin temeli bugün atılacak!

TOKİ Bursa Büyük Sanayi Sitesi'nin temeli bugün atılacak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, 125 dükkanlık ilk etabı tamamlanan Büyük Sanayi Sitesi’nin altyapı çalışmalarının temel atma töreninin bugün yapılacağını söyledi.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bursa’da yaklaşık 1.5 milyon metrekare alanda, 19 farklı sektörde faaliyet gösteren, 2 bin 988 işletmeyi aynı çatı altında toplayan ve 125 dükkanlık ilk etabı tamamlanan Büyük Sanayi Sitesi’nin altyapı çalışmalarının temel atma töreninin bugün yapılacağını söyledi.


TOKİ Başkanı Turan, yaptığı açıklamada, Bursa merkezdeki esnaf ve sanatkarların şehir içindeki iş yerlerinden modern ticaret alanına taşınması amacıyla Kestel ilçesi Çataltepe mevkisinde inşası sürdürülen Büyük Sanayi Sitesi’nin kentin doğusunda eski  Ankara  yolunda yer aldığını belirtti.


81 İLDE 700 ŞANTİYE


Ergün Turan, gelişen Türkiye ile ihtiyaç ve taleplerin değiştiğini, bu kapsamda 81 ilde yaklaşık 700 şantiyede çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti. Turan “Artık sadece barınma imkanı sunan konut üretiminin yanında sosyal ihtiyaçlara cevap verecek, dayanışma kültürünün oluşmasına imkan tanıyan projeler üretiyoruz. Biz bunu ‘mahalle konsepti’ olarak tanımlıyoruz” bilgisini verdi. TOKİ Başkanı Turan, yeni şehirler kurarken planlı şekilde küçük ve orta halli esnafın modern ticaret alanlarında iş yapmaları için yeni sanayi siteleri planladıklarını belirterek, bu kapsamda daha önce Kayseri’de mobilyacılar sitesini yaptıklarını anımsattı.


35 TİCARİ BİRİM


Projede 35 ticari birime yer verileceğini belirten Turan, meslek grupları ve iş yeri sayılarını şöyle sıraladı: Ayakkabıcılar 159, bıçakçılar 16, PVC ve camcılar 42, demirciler 480, elektrikçiler 78, gıdacılar 111, ısıtıcılar 136, matbaacılar 91, mobilyacılar 264, oto boyacılar 55, oto karoserciler 53, oto kauçukçular 123, oto tamirciler 515, oto yedek parçacılar 166, soğutucular 48, dokumacılar 325, işlemeciler 46, konfeksiyoncular 83, yat ve yat malzemeci imalatçıları 14.


Star


Geri Dön