28 / 04 / 2024

Gölcük Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli Pazartesi atılacak!

Gölcük Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli Pazartesi atılacak!

Çağdaş Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan Orhan Balcı, bugünkü yazısında Gölcük'teki kentsel dönüşüm projesinden bahsetti. Balcı, Gölcük Küçük Sanayi Sitesi'nin 3 Nisan'da temelinin atılacağını söyledi.



Önceki gün ofiste çalışırken Gölcük Belediyesi Basın Yayın Müdürü Haluk Özçakmak aradı. Hal hatır ve sohbet sonrasında "Kentsel Dönüşüm" kapsamında yapılan "Gölcük Küçük Sanayi Sitesi"nin temel atma töreninin 03 Nisan Pazartesi günü saat 15.00'de yapılacağını, bu tören öncesinde basın ile bir araya geleceklerini belirtip bizi de davet etti. 

Referandum sürecinde olduğumuz için ve her gün en az iki heyeti ağırladığımız için programa baktım, müsayit gözüküyordu havada artık bahar havasına dönmüştü hem dostları görür hemde temiz bir hava alırım dedim ve daveti kabul ettim. 

Dün ofise saat 08.45'de geldim. 

Sabahki işlerimi tamamladım ve saat 11:15 de Gölcük Belediyesi'nin tahsis ettiği araca binip "Sanayi Sitesi "nin yapıldığı alana gittim. 

Gölcük yolu üzerinde Ford Fabrikası ile D-130 karayolu arasında İhsaniye sapağının altındaki yerde yapılan inşaat alanını görünce bu projenin yasa gereği adının "Gölcük Küçük Sanayi Sitesi" olduğunu ancak, büyük bir projeye Gölcük Belediyesi'nin imza attığını görme olanağı buldum. 

Hava gayet iyiydi, güneş ısıtıyordu, 

inşaat alanı önünde ihaleyle işi alan "Elyapı Beton Elemanları İnşaat Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Gül As İnşaat Hafriyat Nakliye İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi " iş ortaklığının şantiyesi girişimde yanan ateşte yapılan "Çağ Kebabın" kokularıyla karnımızın acıktığını hissetmeye başladık. 

Yapılan iş hakkında bilgi alırken Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş geldi. Ayak üstü yaptığımız sohbet sonrasında yemek için masaya oturduk. 

Bir yanımda Başkan Mehmet Ellibeş bir yanıda Esnaf Odaları Başkanı Necmi Kocaman karşımda belediye başkan yardımcıları ve gazeteci arkadaşlar. 

Çağ kebap şişe takılı olarak kendine özgü biçimde masaya gelirken lavaşa sararak yemeğe başladık. Hem yiyor hem de sohbet ediyorduk. 

Zor bir işi başarmanın mutluluğunu vardı, hem başkan Ellibeş'te hemde ekibinde, hayal ettik bugün temel atma noktasına geldik 18 ay sonra buranın açılışını yapacağız derken mutlulukları daha farklı bir noktaya geliyordu. 

Yıllardır Gölcük merkezdeki sanayi çarşısı esnafını buraya getirmek, kolay bir iş değildi. Yapılan çalışmalar ikna görüşmeleri indirimli ve taksitle iş yerlerinin hak sahiplerine verilmesini sorunsuz başarmışlardı. 

Gölcük Belediyesi Meclisi bir başka karara imza atarak ilçede farklı yerlerde olan ve ticari yaşamlarını artık yeni yapılan sanayi sitesinde yapmalarına izin verilecek olan esnafların buradan iş yeri almaları konusunda gerekli ihaleyi açtı ve başvuru bugün tamamlanıyor, yaklaşık 50'nin üzerinde olan bir başvuru söz konusu kesin rakam 1 Nisan'dan sonra açıklanacak. 

Peki kalan işyerleri ne olacak? 

Bakanlık kaynağı ile yapılan bu projenin en can alıcı noktası kalan işyerlerinin ihale ile satılması olacak. 

Bakanlık tarafından planlanan şekilde ihale edilen işyerlerinin en son aşaması kalan yerler için olacak. 

Yatırımcılar buradan iş yeri almak için ihaleye girecekler bu ihalenin ne zaman yapılacağı daha sonra netlik kazanacak. 

Ancak, 

Şu bir gerçek ki bugün alınan fiyatlar ile daha sonra yapılacak ihale ile alınacak işyerlerinin fiyatları arasında önemli bir fark olacak. 

Gölcük'te "Kentsel Dönüşüm"ün ilk ayağı olan "Gölcük Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli pazartesi günü Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın katılımı ile atılacak. 

Bu projenin oluşmasında emeği geçen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'e Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş'a, Kemal Kahramana, Levent Değirmenci'ye koordinatör Nihat Abiş'e Gölcüklüler ne kadar teşekkür etse azdır. 

Bu kenti çok seven birisi olarak emeği geçenleri kutluyorum...



Orhan BALCI/Çağdaş Kocaeli 


Geri Dön