28 / 04 / 2024

Mersin Kemalpaşa Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı!

Mersin Kemalpaşa Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı!

Mersin Tarsus Belediyesi tarafından Kemalpaşa Mahallesi’nde hayata geçirilecek sanayi sitesi projesinin temeli atıldı.



Mersin Tarsus'ta hayata geçirilen Kemalpaşa Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, törende konuştu. 


Kiltaş, "Dükkanlarımızın esnafımıza hayırlı olmasını diliyor, Kemalpaşa Sanayi Sitesine asfalt çalışmalarından dolayı belediye başkanlarımıza ve bu sanayi sitesine katkısı olan herkese teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı. 


Projede gece gündüz emek harcayan herkese teşekkür eden Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ise “Biz esnafımıza nasıl sanayi sitesi yapabiliriz diye düşünüyorduk. Çünkü il olarak baktığımızda hakikaten küçük sanayi sitesi bakımından çok fakir bir iliz. Burhanettin Kocamaz başkanımız zamanında çok mücadele etti. Tüm arsa sahiplerinin hepsiyle konuştu. Darılan oldu, yargıya giden oldu ama yılmadık, bu yola girdik ve o zaman başlattık. O zamanın belediye başkanı şimdi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı oldu, onun yerine de Şevket Can Bey belediye başkanı oldu. O da, ’Başkanımın başlattığı hizmeti sonuna kadar götüreceğim’ dedi. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Burhanettin Kocamaz’a, Tarsus Belediye Başkanımız Şevket Can’a, bu projenin gerçekleşmesinde gece gündüz emek eden oda başkanlarıma, Sayın Kaplan Kiltaş’a ve Sayın Doğan Kocabaş’a ve en önemlisi çok zor durumdayken buraları alma cesareti gösterip bugünde inşaata başlayan çok değerli esnaf kardeşlerime sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. İnşallah bu bir başlangıç olur ve çok fazla sanayi sitelerimizi, çok daha büyük işyerlerimizi kazandırırız" şeklinde konuştu.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise ‘’Değerli arkadaşlar, bir kentin çağdaş bir kent olabilmesi için sanayi sitelerinin belli bir yerde kümelenmesi gerekir. Şehrin içerisinde rastgele konuşlanmış iş yerleri özellikle belediye başkanlarının çok fazla başını ağrıtıyor. Yıllardır Tarsus’ta bunun mücadelesini verdik. 97 yılından bu yana 1997-2017 tam 20 yıldır şehir içerisindeki özellikle esnaf sanatkarları şehir dışında konuşlandırarak daha modern, daha sağlıklı tesislere kavuşturması için mücadele ediyoruz. Biz burada ilk etapta işte marangoz, karocu, mermerci, madeni sanatkarlar ve hurdacılarla ilgili 3 esnaf gurubuyla ilgili tesisleri başlatacağız, bakanlıktan yetkililer geldi. İnşallah şehir içerisinde orada burada yayılmış bütün esnaf kardeşlerimiz burada toplanırlar ve daha fazla kazanç elde ederler. Ben bu hizmetin başta esnaflarımıza, odalarımıza, Tarsusumuza hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Esnaflarımıza hayırlı bol kazançlar diliyorum’’ dedi.



Milliyet


Geri Dön