03 / 05 / 2024

Bursa sanayicileri Nijeryayı hedefliyor

Bursa sanayicileri Nijeryayı hedefliyor

Dünyanın 12. büyük petrol üreticisi Nijerya Bursalı sanayicilerin yeni ihracat umudu oldu. Kent iş dünyası Nijerya pazarında özellikle otomotiv, makine ve gıda sektörlerinde büyük bir potansiyel olduğu düşüncesinde.

Bursa'nın uydu kentlere ihtiyacı var!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, artan sanayi yatırımlarıyla her geçen yıl daha fazla nüfus çeken Bursa'nın sanayi bölgeleri yakınında kurulacak uydu kentlere ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Bursa inşaat sektörü yeni dernek merkezine kavuştu!

Bursa inşaat sektörünün çatı örgütü İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD), yeni dernek merkezimizin açılışı Bursa protokolü ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bursa Yıldırım'ın standardı dönüşümle yükseliyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm’ forumuna katıldı. Edebali Bursa Yıldırım'ın standardının dönüşümle yükseldiğini söyledi.

Bursa Kayapa Islah Organize Sanayi Camii açıldı!

Kayapa Islah Organize Sanayi Camii; Bursa protokolünün yanı sıra bölge sanayicileri, ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bursa İnşaat Fuarı Araplardan ilgi gördü!

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP işbirliğinde ve İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD) destekleriyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı, özellikle Araplardan büyük ilgi gördü.

Suudi Prens Bursa’da yatırım için arazi baktı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP işbirliğinde ve İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği(İMSİAD) destekleriyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı, Araplardan büyük ilgi gördü.

Bursa OSB'deki fabrikalara da dönüşüm gerekli!

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (BOSİAD) Başkanı İlker Oral, metrekaresi 400-500 dolarlık sanayi parsellerin yatırımcıyı zorladığını kaydetti.

Bursa Dokumaca Efsanaler sergisine ev sahipliği yapıyor!

Bursa’nın önemli kültür merkezlerinden Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin sponsorluğunda düzenlenen ‘Dokumaca Efsanaler’ sergisine ev sahipliği yapıyor.

Hilmi Güler: Geçmişte enerjinin kralı petroldü, günümüzde doğal gaz!

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) geleneksel Çekirge Toplantılarının konuğu olan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, “Geçmişte enerjinin kralı petroldü, günümüzde doğal gaz" dedi

Adil Gökçadır: Bursa'daki kentsel dönüşüm ekonomimize bir sigortadır!

İnşaat Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Adil Gökçadır, Bursa'nın ekonomik gücünün, olası deprem riskini ulusal boyuta taşıdığını, bu nedenle şehrin kentsel dönüşümünün, ülke ekonomisi adına da bir sigorta durumunda olduğunu bildirdi.

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 

Ali Ağaoğlu: Doğru proje bulursak Bursa'da konut yapabiliriz

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Doğru proje bulursak Bursa'da konutta da olabiliriz" diye konuştu

Akros Çimento'dan Bursa'ya 175 milyon Euro'luk yatırım

İki yıl önce Türk-Rus ortaklığı ile kurulan Akros Çimento, Bursa'ya 175 milyon Euro'luk yatırım için gün sayıyor

 

Bursa sanayicileri Nijeryayı hedefliyor Haberi

Bursa sanayicileri Nijeryayı hedefliyor

Güney Afrika'dan sonra S alıra altı Afrika'nın ikinci büyük ekonomisi olan Nijerya, Bursalı sanayicilerin de yakın takibinde. Ekonomi Bakanlığı tarafından 2014-2015 döneminde hedef ülkelerden biri olarak belirlenen Nijerya'ya ihracat tutar olarak az da olsa artış eğiliminde. 

Şanmak Makine Genel Koordinatörü Cüneyt Şener, dünyanın 12. 

büyük petrol üreticisi, 8. büyük petrol ihracatçısı ve 10. büyük petrol rezervine sahip ülkesi olan Nijerya'ya Türkiye'den ihracat potansiyeli olan ürün ve sektörlerin başında meyve suları, dondurulmuş su ürünleri, fındık, şekerli ve çikolatalı mamuller, domates salçası, otomotiv, otomotiv yan sanayi, radyo, televizyon, demir çelik ürünleri, meden ve inşaat makineleri, beyaz eşya, ilaç, tarım makineleri ve traktörler gibi ürünler yer aldığını söyledi. 

Bursa'da otomotiv, makine ve gıda sektörleri açısından pazar çeşitlüiği yaratma adına Nijerya'nın ügilenümesi gereken bir ülke olduğuna...