02 / 05 / 2024

Bursa şehir planlama

Bursa şehir planlama

Bursa Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bölgedeki yapılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ''Plansız şehirleşmenin cezasını hep birlikte çekiyoruz. Yakın geçmişimize kadar şehirleri plancılar değil, emlakçılar planlamışlar" diye konuştu.

Şehir planlama profesöründen o il için acil çağrı

Şehir Planlama Profesörü Hilal Erkuş, Antalya'da acil olarak konut sorununa çözüm bulunması ve şehrin sürdürülebilirliğini sağlayacak planlamalar yapılması gerektiğini söyledi.

Bsn Harita Mühendislik Şehir Planlama Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bsn Harita Mühendislik Şehir Planlama Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Limited Şirketi Üsküdar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Uslu tarafından kuruldu.

Bursa Şehir Hastanesi Metrosu'nun akıbeti meclis gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa'da yapımı devam eden Şehir Hastanesi Metrosu ile ilgili bazı iddialara ilişkin soru önergesi verdi. 

Etap Şehir Planlama Mühendislik Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Etap Şehir Planlama Mühendislik Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Koroma, Mehmet Bavunoğlu ve Tuncer Nuribeyoğlu tarafından kuruldu.

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kemal Yağmur tarafından kuruldu.

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Bursa Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı ihaleye hazır!

Bursa Şehir Hastanesi'ne kesintisiz ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla projelendirilen ve Mayıs ayında yapılan protokolle yapımı üstlenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilen Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı ihaleye hazır...

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Büyükçekmece’de 200 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Uzatma metro projesiyle Bursa Şehir Hastanesi'ne ulaşım kolaylaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait "Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi" kapsamında yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki hatta 4 istasyon yapılacak.

Şen Şehir Planlama Mimarlık Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şen Şehir Planlama Mimarlık Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Merve Şen tarafından kuruldu. 

İsmet Karaca: Bursa Şehir Hastanesi açılsın diye mi 3 hastane kapatıldı?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Devlet Hastanesi, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi’nin kapatılarak Bursa Şehir Hastanesi’ne taşındığını belirtti ve Bursa Şehir Hastanesi açılsın diye mi 3 hastane kapatıldı dedi...

Das Experiment Şehir Planlama ve Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Das Experiment Şehir Planlama ve Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Sezgin tarafından kuruldu.

Lefke'nin imar planı tartışıldı!

Şehir Planlama Dairesi ve Lefke Belediyesi tarafından Lefke İmar planıyla ilgili "Mevcut Durum Sunumu" isimli toplantı yapıldı.

Bursa şehir planlama Haberi

Bursa şehir planlama

Bursa Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ''Bursa nüfusu 3 milyon oldu. Plansız şehirleşmenin cezasını hep birlikte çekiyoruz. Yakın geçmişimize kadar şehirleri plancılar değil, emlakçılar planlamışlar" dedi. 


CEZAYI BİRLİKTE ÖDÜYORUZ 

Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Mimarlık Mühendislik Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bolümü öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Yılmaz, çarpık yapılaşmada, çocukların ve gençlerin de yaşam alanı bulamadığını belirterek, "Bursa nüfusu 3 milyon oldu. Plansız şehirleşmenin cezasını hep birlikte çekiyoruz. Yakın geçmişimize kadar şehirleri plancılar değil, emlakçılar planlamışlar. Oysa insanlar şehirleri, şehirler de insanları inşa ederler. Sağlık tesislerini. eğitim tesislerini, ibadethaneleri, spor tesislerini, çocuk parklarını, yeşil alanları, sosyal donatı alanlarını emlakçılar düşünebilirler mi? Bundan şehirler, şehirlerimiz kar eder mi?" dedi. 


GENÇLERDEN UMUTLUYUM 

Yılmaz şunları söyledi: "Bugüne kadar gecikmeler yaşanmış. Öngörülen nüfus artısı tutturulamamış. Bursa'nın 2020...