28 / 04 / 2024

Bursa Şehir Hastanesi Metrosu'nun akıbeti meclis gündeminde!

Bursa Şehir Hastanesi Metrosu'nun akıbeti meclis gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa'da yapımı devam eden Şehir Hastanesi Metrosu ile ilgili bazı iddialara ilişkin soru önergesi verdi. 



Bursa'da yapımı devam eden Şehir Hastanesi Metrosu ile ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, sorularının Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmasını talep etti. CHP'li Aydın, "Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için bilgilerinizi ve gereğini rica ederim" diye konuştu. 

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"Bursa'da yapımı devam eden Şehir Hastanesi Metrosu'na ilişkin ortaya yeni iddialar atıldı. İddiaya göre; İhale öncesi proje TBM denilen tünel açma makinesiyle yapılabilecek derinlikteydi. (TBM: Tümel Boring Machine/Tünel Açma Makinası) Tünel Açma Makinası kullanılarak gerçekleştirilen tünel kazıları son yıllarda yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu yaygınlaşma , büyük ölçüde TBM' ile her türlü kayada kazı yapılabilmesine olanak sağlayan kan teknolojisindeki gelişmelere bağlanabilir. TBM'in kullanılmasıyla İngiltere ve Fransa arasındaki Channel tünelinde aylık ilerleme hm rekoru kırılmıştır. TBM ile kazı yapılabilmesi için zemin koşullarının elverişli olması yanında kazı üst kotu ile zemin üstü arasında zemin cinsine göre çökme olmayacak emniyetli kalınlık gerekiyor. Yine aynı iddiaya göre; müteahhit firma idareyi ikna ederek bu projeyi aç-kapa yapılabilecek şekilde daha sığ seviyeye alan proje tadilatı yaptı. TBB kazısına düşük, sonradan birim fiyatına yüksek teklif verip normal kazıyla işi yapmaya idarenin de onay verdiği anlaşılıyor."

Bursa Şehir Hastanesi Metrosu nun akıbeti meclis gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın soruları:

1. Söz konusu iddialar hakkında bir soruşturma başlattınız mı? 

2. İhale TBM koşuluyla yapılmasına rağmen, metro inşaatı neden “Aç-Kapa” yönetimiyle yapılmakta? 

3. Müteahhit firma bu yöntemle daha fazla gelir elde edecek midir? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com 


Geri Dön