12 / 09 / 2024

İzmir’de kooperatif tartışmaları dinmiyor! Bir fesih haberi daha geldi!

İzmir’de kooperatif tartışmaları dinmiyor! Bir fesih haberi daha geldi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın talimatı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ege Şehir Planlama A.Ş, İmece Yaka Konut Yapı Kooperatifi ile imzaladığı sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetti.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, geçtiğimiz dönem İZBETON'un kentsel dönüşüm çalışmalarını havale ettiği kooperatiflerin inşaat çalışmalarını aksatmasıyla birlikte aldığı 'sözleşme fesih kararları'na bir yenisi daha eklendi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İZBETON'un geçtiğimiz aylarda CHP  İzmir  İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun kurucu üyesi olduğu Örnekköy İş İnsanları Yapı Kooperatifi ile olan sözleşmeyi feshetmesinden sonra bir fesih haberi de daha geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ege Şehir Planlama A.Ş., Çiğli'de belediye personeline yönelik konut inşaatının yanında yapılacak 365 daireli Murano City projesini üstlenmiş olan İmece Yaka Yapı Kooperatifi ile imzaladığı sözleşmeyi feshetti. Verilen bilgilere göre Sözleşmesi fesih edilen kooperatifin kurucuları arasında CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da olması dikkat çekti.


TEMEL BİLE ATILMAMIŞ

Sabah’tan Ertan Gürcaner imzalı habere göre merakla beklenen 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay, bir önceki başkan Tunç Soyer döneminde belediye şirketi İZBETON tarafından ihalesiz şekilde Örnekköy İş İnsanları Yapı Kooperatifine devredilmiş olan kentsel dönüşüm projesine ilişkin sözleşmeyi, konutları zamanında teslim etmediği gerekçesi ile fesih etti. Paylaşılan detaylara göre İzmir Örnekköy'de yarım kalan konutların ne olacağı belirsizliğini korurken bir fesih haberi de Çiğli'den geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Ege Şehir Planlama Şirketi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın talimatı ile geçtiğimiz sene İmece Yaka Yapı Kooperatifi ile imzaladığı sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih etti. Üyelerinden milyonlarca TL toplayan kooperatifin 1 yılı aşkın süredir temel dahi atmamış olması kafa karıştırdı.

İzmir’de kooperatif tartışmaları dinmiyor! Bir fesih haberi daha geldi!

DEVREYE TUGAY GİRDİ


Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre üyeler kooperatife isyan ederken devreye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay girdi. Tugay'ın yine kooperatif üyelerinin mağdur edilmeyeceği fakat inşaat yapım çalışmalarıyla ilgili kararları alma konusunda belediyenin söz sahibi olacağı yeni bir yapı ile çalışmaların yürütülmesi yönünde talimat verdiği iddia edildi.


YİNE ASLANOĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun sözleşmesi feshedilen kooperatifin kurucuları arasında yer alması da dikkat çekti. 20 Haziran 2022 tarihli Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan ilana göre kooperatifin kurucuları arasında bulunan Aslanoğlu'nun kooperatifin ilk genel kurulu yapılana kadar Hüseyin Cengiz ile birlikte denetim kurulunda asil üye şeklinde görev aldığı görüldü. Aslanoğlu, büyükşehire bağlı İZBETON Şirketinin sözleşmesini fesih ettiği Örnekköy İş İnsanları Yapı Kooperatifinin de kurucuları arasında bulunuyordu.

BURANO CİTY'DE SORUN YOK


Tüm bunların dışında diğer bir taraftan Ege Şehir Planlama A.Ş'nin personele yönelik konut projesini yürüten ve çalışanların oluşturduğu İzmir Emekçileri Konut Yapı Kooperatifi'nin yürüttüğü "Burano City" projesindeki inşaat çalışmalarının sorunsuz gittiği kaydedildi.

 

Buğra Gökce: Sorun tabutunda yaşayan insanları kurtarmakken, uygulama rant yaratmak olmamalı! 

Gayrimenkuller tasarruf aracına dönüştü! Sonuç: Bağcılar Miami'den pahalı hale geldi! 

Uzmanı uyardı: Buna dikkat etmeyenin emekliliği 11 yıl 1 ay 10 gün uzar!


Geri Dön