04 / 05 / 2024

Bursa Selimiye Camii

Bursa Selimiye Camii

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen 120 yıllık Selimiye Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıparmak'ın 800 bin TL'lik harcamayla işlevsel bir cami ve mini meydan kazandığını söyledi.

Bursa Selimiye Camii açılışı yapıldı!

Bursa Selimiye Camii'nin açılışı yapıldı. Bursa’da 120 yıllık Selimiye Camii, ana yapıları ve tüm alanıyla birlikte yaklaşık 800 bin TL’lik harcama ile yenilendi ve çevresinde mini bir meydan yapıldı.

Bursa Selimiye Camii yenilendi!

120 yıllık Selimiye Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıparmak bölgesinin yaklaşık 800 bin TL’lik harcamayla işlevsel bir cami ve mini meydan kazandığını söyledi.

Bursa Selimiye Camii restore edildi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yoğun yapılaşma nedeniyle park ve sosyal donatı alanlarından yoksun olan Selimiye Mahallesi’ne cami düzenlemesiyle birlikte güzel bir meydan da kazandırdı.

Depreme zemin hazırlama!

Edirne'de Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ diyerek inşa ettiği ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki tarihi Selimiye Camii’ndeki incelemeler sonucunda, geçmiş dönemlerdeki depremlerden hiçbir zarar görmediği ortaya çıktı. Önümüzdeki olası büyük depremlere de dayanıklı olduğu belirlendi.

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Selimiye Camii depreme dayanıklı mı?

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla tescillendi...

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Bursa Terminal Cami açıldı!

BURULAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafının desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen Terminal Camii, Başkan Alinur Aktaş tarafından ibadete açıldı.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

İznik Ayasofya Camii restorasyonu mecliste!

İznik Ayasofya Camii'nde yapılan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık hatalı restorasyonun düzeltilmesi için çalışma olup olmadığını sordu...

Mimar Sinan Camii Çamlıca’da yükselecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Çamlıca Mahallesi’nde temeli atılan Mimar Sinan Camii’nin, tamamlandığında bölgeye değer katan bir eser olacağını belirtti.

Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenilenen 600 yıllık Kefensüzen Camii’nde restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. 

Selimiye Camii'nin silüeti tehlike altında!

Mimar Sinan'ın 'ustalık eseri' Selimiye Camii'nin önündeki Yemiş Kapanı Hanı'nın korunması kararı, Kültür Varlıklar Yüksek Kurulu'nda iptal edildi.  

Bursa Selimiye Camii Haberi

Bursa Selimiye Camii

Örnek tasarım projesi Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması amacıyla kentteki tüm tarihi eserleri ayağa kaldıran ve yeniden fonksiyon veren Büyükşehir Belediyesi, Altıparmak Selimiye Mahallesi'nde bulunan Selimiye Camii'ni de yenilediği eserler arasına kattı. Yaklaşık 120 yıllık geçmişi bulunan camiyi ana yapıları ve tüm alanıyla birlikte restore ederek tekrar işlevsel hale getiren, çevre binaları kamulaştırarak bölgeye aynı zamanda bir de meydan kazandıran Büyükşehir Belediyesi, örnek bir kentsel tasarım projesini daha hayata geçirmiş oldu. 


"Hayırlı uğurlu olsun" Selimiye Mahallesi'nin içerisinde bulunan ve 1892 yılında Tırnovalı Hacı Ahmed tarafından yaptırılan caminin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Milletvekili Bedrettin Yıldırım, İl Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. 


Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın sultanlar...