21 / 05 / 2024

Bursa slüeti

Bursa slüeti

Bursa'nın silüeti bozuldu Tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyaya nam salan Bursa'da, son yıllarda artan betonlaşma sebebiyle tarihi yapılar görünmez oldu. Şehrin sembollerinden Ulu Cami, adeta kayboldu.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Bursa Hanlar Bölgesi'nin silüetine 'tarihi' dokunuş!

Bursa'daki 450 dönümlük Hanlar Bölgesi'nin çevresi, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin projesiyle tarihi silüeti bozan yapılardan temizlenecek.

Bursa'da raylı sistem estetikle buluşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Meydanı – Terminal raylı sistem hattının yüksek olan perde duvarları standartlara uygun şekilde kısaltılırken, kent kültürünü yansıtan motiflerle süslü ferforje korkuluklar bir kent mobilyası gibi caddeye estetik bir görüntü katacak.

Bursa'daki plansız yapılaşma şehrin silüetini etkiledi!

Bursa'nın silüeti bozuldu Tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyaya nam salan Bursa'da, son yıllarda artan betonlaşma sebebiyle tarihi yapılar görünmez oldu. Şehrin sembollerinden Ulu Cami, adeta kayboldu.

TOKİ Bursa Hamitler 2. Etap'ta 69 bin TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Bursa - Hamitler 2.Etap'ta Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması kapsamında 48 adet konut satacak

TOKİ Bursa-Hamitler 2.Etap'ta 69 bin TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Bursa - Hamitler 2.Etap'ta Alt Gelir Grubu'nda 48 adet konut satacak

Eti Maden İşletmeleri'nden satılık gayrimenkuller!

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ankara, İzmir, Muğla ve Yalova'da gayrimenkuller satacak

Bursa'da kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Bursa Valisi Şahabettin Harput kaçak yapılaşmanın Bursa'nın en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi

Bursa'ya yeni yol yaptırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesince, teleferik bölgesine ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni yol yaptırılıyor

Bursa'da termal turizmin ayağa kaldırılması hedefleniyor

Recep Altepe, Bursa'da termal turizmin ayağa kaldırılması hedefiyle çalışmalarına yön vereceklerini bildirdi

Harput'un Bursa'da yaptırdığı Saadet Etkeser Camii hizmete girdi

Bursa'nın Yeniceabat köyünde Harput Şirketler Grubu tarafından yaptırılan cami hizmete girdi

Murat Sungur Bursa: Elektrik zamlanacak

Zorlu Enerji Grup Başkanı Murat Sungur Bursa, elektrik dağıtım bölgeleri özelleştirmelerinde ortaya çıkan rekor fiyatların, elektrik satış ücretlerinin artacağına işaret ettiğini söyledi

Bursa slüeti Haberi

Bursa slüeti

Bursa'nın silüeti bozuldu Tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyaya nam salan Bursa'da, son yıllarda artan betonlaşma sebebiyle tarihi yapılar görünmez oldu. Vatandaşlar, 'Plansız yapılaşma ile şehrin silüetini bozmuşlar' eleştirisini dile getiriyor. 


Türkiye'nin dördüncü büyük şehri Bursa, tarihi, kültürü, gölleri ve ormanlanyla adeta bir cazibe merkezini andırıyor. Ancak son yıllarda artan plansız yapılaşma, Bursa'nın silüetini etkiledi. Özellikle Ulu Cami ve Yeşil Türbe gibi tarihi yapılar, plansız yapılaşmalarla beton yığınlarının arasında kayboldu. Ulu Cami, TOKİ'nin Doganbey konutları arasında görünmez oldu. Metro duraklarına asılan Bursa'nın eski fotoğraflarında ilk olarak Ulu Cami başta olmak üzere Yeşil Türbe ve Cami ile Yıldırım Beyazıt camileri ile yeşilin hakimiyeti göze çarpıyor. Son yıllardaki plansız yapılaşmayla şehrin tarihi mekanlan da adeta beton bloklar arasından görünmez oldu. Şehri, arkadaşlanyla...