29 / 04 / 2024

Bursa Tahtakale Çarşısı

Bursa Tahtakale Çarşısı

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Bursa Kapalı Çarşı esnafından 'kira alınmasın' talebi!

Bursa Kapalı Çarşı'daki bedestende işyerleri bulunan esnaflar, bir hayır kurumu olan Vakıflar'ın salgın süresince hiç kira almamasını talep etti...

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Osmangazi Tahtakale Çarşısı yeniden ayağa kalktı!

Bursa’nın tarihi çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla eski hüviyetini yeniden kazandı. 

Bursa Tahtakale Çarşısı ayağa kalkıyor!

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Tahtakale Çarşısı’ndaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

Bursa’nın en eski çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma ve kaplama çalışmaları kapsamında 54 dükkanın 49’unda çalışmalar tamamlandı.

Bursa'ya Vişne Han Kapalı Çarşısı inşa edilecek!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vişne Caddesi’nde inşa edilecek Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın öneminden bahsetti. Edebali, yeni konutlar inşa etmenin kentsel dönüşümün sadece bir yönü olduğunu belirtti.

Bursa Kapalı Çarşı'daki 122 dükkan yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlattığı 122 dükkanı kapsayan restorasyon projesini hızla sürdürüyor.

Kayseri Yeraltı Çarşısı'nda 10 yıllığına kiralık 62 dükkan!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yeraltı Çarşısı içerisindeki 62 adet dükkanı 10 yıllığına kiraya verecek. Dükkanların 10 yıllık kira bedeli 9 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Tarsus Siptilli Çarşısı'nın çehresi değiştiriliyor!

Tarsus Belediyesi bir süre önce Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı tarihi Siptilli Çarşısı'nın çehresini değiştiriyor.

Bursa’da Ar-Ge merkezi sayısı artış gösterdi!

Bursa’da Ar-Ge merkezi onayı alan firma sayısı bir yılda yüzde 44 arttı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 33’e yükselen Ar-Ge merkezi sayısını 2017 yılına kadar 50’ye çıkarmayı hedefliyor.

Balıkesir Sındırgı'da Osmanlı Çarşısı’nın üstü kapatılıyor!

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi, 10 bine yakın antik eserlerin sergilendiği Osmanlı Çarşısı’nın üstünü kapatıyor Sındırgı Belediyesi, Osmanlı Çarşısı’nın üstünü branda ile kapatıyor.

Tarsus Belediyesi Vakıflar Çarşısı'nı kiraladı!

Tarsus'ta Reşadiye mahallesinde mülkiyeti Adana Vakıflar Bölge müdürlüğüne ait olan Üçgen Çarşı olarak bilinen "Vakıflar Çarşısı" 18 adet asma katlı dükkan Tarsus Belediyesi tarafından kiralandı.

Bursa Adalet Kampüsü inşaat ihalesi 22 Aralık'ta!

İstanbul Yolu'ndaki alana yapılacak Bursa Adalet Kampüsü içinde Bölge Adliyesi'ni de barındıracak. İnşaat ihalesi 22 Aralık'ta yapılacak.

Bursa Tahtakale Çarşısı Haberi

Bursa Tahtakale Çarşısı

Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, geçmişi Çelebi Mehmet dönemine kadar dayanan ve asırlardır farklı meslek kollarını kucaklayan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor. ‘Tahtakale Çarşısı İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması’ projesi kapsamında şu ana kadar bölgedeki 54 dükkan cepheleri yenilenerek estetik bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca dükkanların yağmur iniş boruları ve olukları, pencere ve kapı doğramaları ile cephe boyaları yenilenirken, 24 pazar tezgahı için de açılır kapanır tenteler yapıldı. Tarihi çarşının avlusundaki bin 500 metrekarelik alanda zemin kaplama çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Tahtakale Çarşısı’nın Bursa için büyük önem taşıdığını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmanlı’dan beri ticaretin merkezi durumda olan Tahtakale Çarşısı, zamanın etkisiyle eskimiş ve çöküntü halini almaya başlamıştı. Şehrimizin tarihi değerlerinden olan...