05 / 05 / 2024

Bursa tamamlanmayan inşaatlar

Bursa tamamlanmayan inşaatlar

Bursa Nilüfer'de evlerini ve arsalarını iki müteahhide kat karşılığında satan kişilerin evleri teslim edilmedi. Mağdurlar mahkemenin yolunu tuttu.

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Bursa’daki inşaatlar için yeni plan iptali krizini ‘imar devrimi’ çözüyor!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşe yazısında Bursa’da imar planların yargı kararıyla iptal edilmesi sonucu doğan inşaat krizinin çözümünün imar devrimi olduğunu anlattı. İşte Ahmet Emin Yılmaz’ın o yazısı…

Bursa'da inşaatlar için ‘yeni plan’ çözümü!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü yazısında Bursa'da ''İmar planlarının iptaliyle duran inşaatlar için ‘yeni plan’ çözümü''nü kaleme aldı.

Bursa'da yarım kalan inşaatlar güvenliği tehdit ediyor!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, yarım kalan inşaatların hem can güvenliğini hem de toplumsal güvenliği tehdit ettiğini kaydetti.

Bursa'da hastane inşaatlarında deprem izolatörü uygulaması!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Odaya üye inşaat mühendisleri, Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatlarında kullanmaya başladığı deprem izolatörü uygulamasını düzenlenen teknik gezide inceledi.

Yoav Galant: Gush Etsyon'da inşaatlar yapılmalı!

İsrail İskan Bakanı Yoav Galant, Kudüs'ün güneyindeki Gush Etsyon'a ziyaret düzenledi. Bölgede yarım milyon yerleşimcinin yaşayacağını belirten Galant, "Gush Etsyon'da inşaatlar yapmamız gerekiyor. Burası tarihi ve stratejik önem taşıyor." dedi.

ABD'de yeni konut inşaatları beklentileri aştı!

ABD'de yeni konut inşaatları mayısta 1.16 milyon adete gerilemesine rağmen beklentileri aştı. İşte ayrıntılar...

Bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor!

Gürültü kirliliğini önlemek amacıyla bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor. Yeni yönetmelik taslağına göre; tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlarda kullanılacak tüm malzemelerde, yalıtım özelliği zorunlu olacak.

Bursa'da inşaat sektörü hızlandı!

Orhangazi Lider Gazetesi köşe yazarı olan Muammer Yolcu bugünkü yazısında Bursa'daki inşaat sektörünü değerlendirdi. İşte Yolcu'nun o yazısı..

Bursa Osmangazi'de inşaatlar kontrol altında!

BURSA’da Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yaptıkları denetimlerle devam eden inşaatların yol ve kaldırım işgallerine yönelik çalışma yaptı. Zabıta ekipleri, güvenlik önlemi alınmayan inşaatlar için de işlem yaptı.

ABD'de yeni konut inşaatları beklentilerin üzerinde artış gösterdi!

Amerika Birleşik Devleti'nde Nisan ayı TÜFE ve Mart ayı yeni konut inşaatları beklentilerin üzerinde arttı.

Niğde'de köy dışında yapılan inşaatlar meclise taşındı!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de köy yerleşik alanının dışında yapılan inşaatları meclis gündemine taşıdı. Gürer, önergesinde hazırladığı soruları İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu..

Ankara'ya su temini için yapılan inşaatlar TBMM gündeminde!

Ankara Milletvekili Levent Gök Kızılırmak'tan Ankara'ya su getirilmesi amacıyla yapılan inşaatların ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Bursa tamamlanmayan inşaatlar Haberi

Bursa tamamlanmayan inşaatlar

Bursa'da iki müteahhide kat karşılığı arsalarının satışını yapan kişiler, konutlarının teslim edilmemesinin ardından suç duyurusu yaptı. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; Bursa'nın Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi’nde yaşayan Hüseyin Aydemir, Fatma Aydemir, Kamil Alçıl, Nezihat Kaygısız, Hafize Ardıç, Gülcan Güler, Müslüm Kaygısız ve Ali Aydemir, 17 Eylül Caddesi'nde bulunan yaklaşık 2 bin metrekare büyüklüğe sahip arsalarını kat karşılığı 6 sene önce müteahhit S.Ö. ve R. K.'ye verdi. Arsa sahiplerine konutlarının 2018'de teslim edileceği söylendi. 

S. Ö. ile R.K.'nın yer tesliminden sonra ortak olarak start verdiği inşaat, ilk aylarda hızla ilerleri, kalan 1 daireyi de 35 bin TL peşinat ödeme ile İbrahim Halil Turanoğlu satın aldı. Fakat söylenen tarihte evlet tamamlanmadı; kaba inşası yapılan konutların dasözleşmede belirtilen metrekareden küçük inşa edildiği belirlendi....