28 / 07 / 2024

bursa Tofaş Otomobil Fabrikası yangın

bursa Tofaş Otomobil Fabrikası yangın

Üretime bir ay ara verilen fabrikanın söz konusu bölümündeki yangına ilk olarak Tofaş'a bağlı itfaiye ekibi müdahale etti. Alevler hızla büyüyünce Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından yardım istendi.

Renault açıkladı! Renault, Bursa'da 4 yeni model üretimi yapacak...

Fransız otomobil üreticisi Renault, gelecek senelerde üretim maliyetlerini önemli ölçüde düşürmeyi ve Bursa’daki fabrikasında dört yeni model üretmeyi planlandığını açıkladı. İşte haberin detayları...

İlk 8 aydaki otomobil üretiminde aslan payı Bursa'nın!

Ülkemizin 2023 yılının 8 ayında üretmiş olduğu otomobillerin yüzde 51,8'lik bölümü sanayi şehri Bursa'da imal edildi. İşte Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından açıklanan o rakamlar...

Türkiye’deki otomobil devi üretimini durduruyor!

Türkiye'de üretim yapan otomobil üreticilerinden Tofaş, Bursa'daki fabrikasında üretime 24 gün boyunca ara vereceğini açıkladı. Yaklaşık 7 bin işçinin istihdam edildiği otomotiv devi 7 Ağustos tarihinde planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle şartel indirecek.

Tofaş temettü dağıtma kararı aldı! Tofaş temettü ödemeleri 2023 ne zaman? Tek tek açıklandı, hemen bakın! 

Yatırımcıların merakla beklediği karar geldi. Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ, hissedarlarına temettü (kar payı) ödeme kararı aldı. Peki Tofaş temettü ödemeleri 2023 ne zaman? Tek tek açıklandı, hemen bakın...

Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretim 2 hafta duracak

Bursa'daki dev fabrikasında yaklaşık 7 bin çalışanı bulunan Tofaş iki hafta süreyle üretime ara verecek. Tofaş'ta üretim 16 Ocak'ta yeniden başlayacak.

Tofaş, Ford ve Toyota üretimi durdurdu! Otomobil devleri resmen açıkladı!

Tofaş ve Ford Türkiye, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) dikkatleri çeken bir açıklamada bulundu. Tofaş ve Ford Türkiye'de üretimi durduruyor mu? İşte merak edilen o açıklamalar... 

Dev otomobil üreticisi üretime ara veriyor

Dev otomobil üreticisi Oyak Renault, Bursa'daki fabrikasında 25 Haziran Cumartesi gününden itibaren revizyona gireceğini ve üretime 24 gün ara vereceğini açıkladı.

Yerli otomobil fabrikası Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacak!

Yerli otomobili tanıtan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacağını söyledi...

Eminevim, Bursa'da tapu dağıttı!

27 yılda 120 bine yakın aileyi ev ve otomobil sahibi yapan Eminevim Elbirliği Sistemi, iştirakçileri ile Bursa'da buluştu.

Bilecik'te 6 bin dönümlük araziye otomobil üretim merkezi kurulacak!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bursa karayolunda yer alan 6 bin dönümlük sanayi bölgesinin yerli otomobil üretim merkezi olabileceğini açıkladı..

Eminevim, 100. şubesini Bursa'da açıyor!

Müşterilerine ‘Elbirliği Sistemi’ ile faizsiz ev ve otomobil sahibi olma imkânı sunan Eminevim, Türkiye’de 100. şubesini Bursa'da açıyor. Yönetim Kurulu ve Protokolün de katılacağı açılış 15 Ağustos pazartesi günü gerçekleşecek.

Bursa Osmangazi'de icradan 13.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa 2. Satış Memurluğu, Bursa Osmangazi'de Gemlik Lokumcusu işyeri ile Tofaş Oto Servis Ana bayii arasında kalan arsayı satışa çıkardı. 6 bin 77 metrekare yüzölçümlü arsanın toplam satış bedeli 13 milyon 555 bin 640 TL olarak belirlendi.

Bursa TOFAŞ Fabrikası’ndaki spor salonu açıldı!

Bursa TOFAŞ Fabrikası’nda yapımı tamamlanan, vefat eden Mustafa V. Koç’un adının verildiği spor salonu, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ve Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un katıldığı törenle açıldı.

bursa Tofaş Otomobil Fabrikası yangın Haberi

bursa Tofaş Otomobil Fabrikası yangın


Bursa'da, Tofaş Otomobil Fabrikası'nın metal deposunda çıkan yangın, hasara neden oldu. Üretime bir ay ara verilen fabrikanın söz konusu bölümündeki yangına ilk olarak Tofaş'a bağlı itfaiye ekibi müdahale etti. Alevler hızla büyüyünce Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından yardım istendi.


Belediye ekipleri, depoda hasara neden olan yangını kısa sürede söndürüp soğutma çalışması yaptı.


Dumandan etkilenen işçilere, 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde müdahale edildi.


Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, deponun çelik konstrüksiyondan yapılmış, 3 bin 200 metrekare alana sahip, üzeri brandayla kaplı bir bölüm olduğunu söyledi.


Yangının çıkış nedenine değinen Doğan, şöyle konuştu:


"Edindiğimiz ilk bilgilere göre, platform makinesi prize takılı unutulmuş. Buradan kısa devre yapması sonucu yangının çıktığı tahmin ediliyor. Yangın, 3 bin 200 metrekarelik alanın 700 metrekaresini etkiledi. Tofaş'ın kendi itfaiye...