28 / 04 / 2024

bursa tramvay hattı

bursa tramvay hattı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Meydanı ile Terminal arasında hizmet verecek T2 tramvay hattındaki çalışmaların konuya ilişkin Danıştay kararının ardından birkaç güne kadar başlayacağını açıkladı.

Bursa yeni tramvay hattına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 158 milyon TL’lik raylı sistem imalatının yanı sıra yeni alınan vagonlar çevre düzenlemeleriyle birlikte İstanbul yoluna yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırım yapılacağını söyledi.

Bursa yeni tramvay hattına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanı ile terminal arasını birbirine bağlamak amacıyla projelendirilen T2 tramvay hattı ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

Bursa T2 tramvay hattı ihalesine 13 firmadan teklif!

Bursa'da raylı sistem yatırımlarına da ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, konforlu ve kesintisiz ulaşımı Terminal'e kadar uzatacak olan T2 tramvay hattının ihalesini de yaptı.

Bursa Tramvay Hattı ihalesine 13 teklif!

Bursa’yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda Cumhuriyet Caddesi ve Heykel-Garaj tramvay hatlarının ardından T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattının ihalesi de yapıldı. İhaleyi kazanan firma önümüzdeki günlerde açıklanacak...

Bursa'nın tramvayı 14 ay içerisinde teslim edilecek!

Bursa’daki hafif raylı taşıma sisteminde artık Bursa’da üretilen tramvay ve vagonlar hizmet verecek. Durmazlar tarafından üretilecek olan 12 tramvay, 14 ay içinde Bursaray’a teslim edilecek.

İpekböceği tramvayı, MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda ilgi gördü!

Türkiye´nin ilk yerli üretimi ‘İpekböceği’ tramvayı, İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Recep Altepe, “Fuar oldukça zengin, Türkiye’de yapılanları ve üretilenleri gördükçe mutlu oluyoruz” dedi.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihalesi tasfiye edilecek mi?

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihalesi birkaç ay önce iptal edildi. Ulaştırma Bakanlığı ihalenin tasfiyesine ilişkin açıklama yaptı. Peki Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihalesi tasfiye edilecek mi? İşte detaylar...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi mecliste!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda son durum ne?

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne gidişi mümkün kılmak amacıyla Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihale edilmişti. Eze İnşaat 284 milyon TL teklif ile ihaleyi kazanmıştı. Peki Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda son durum ne?

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattının ihalesi iptal edildi!

MET-GÜN’ün patronu Metin Güneş’e ait EZE İnşaat Anonim Şirketi’nin aldığı “Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattı yapım işi” ihalesi iptal edildi.

Sincan'ın yeni tramvay hattı projesi ne oldu?

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın 2019 yerel seçimleri öncesinde Sincan-Fatih arasına yapılması planlanan “tramvay hattı” vaadiyle ilgili ilçe sakinlerinden tepkiler gelmeye başladı...

DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmalara başlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DiyarRay Tramvay Hattı'nı hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Eskişehir'deki 75'inci Yıl-Sultandere-ESOGÜ Tramvay Hattı emlak fiyatlarını yükseltecek!

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

Diyarbakır'a tramvay hattı müjdesi!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'ndan Diyarbakır halkını sevindiren haber geldi. Karaloğlu DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmaların başladığını dile getirdi.

Kocaeli Kuruçeşme Tramvay Hattı için sözleşme imzalandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Kuruçeşme Tramvay hattında imzalar atıldı.

Kayseri'nin yeni tramvay hattı için imzalar atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan 5,5 kilometrelik Talas Mevlana Mahallesi-Furkan Doğan Yurdu tramvay hattı için sözleşme imzalandığı açıklandı.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin tramvay hattı inşaatı başladı!

5 yıldır tamamlanamayan Kocaeli Şehir Hastanesi'nin bağlantı yollarının tamamlanmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda tramvay hattının inşaatı başladı.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler bugün başlıyor! 

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler bugün saat 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler yarın başlıyor!

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler 4 Ocak 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

bursa tramvay hattı Haberi

bursa tramvay hattı


Mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Meydanı ile Terminal arasında hizmet verecek T2 tramvay hattındaki çalışmaların konuya ilişkin Danıştay kararının ardından birkaç güne kadar başlayacağını açıkladı.


“Bugün ya da yarın çalışmalar başlar”


Başkan Altepe, ihaleye giren 2 firmanın birbirini dava etmesi sonucu Danıştay’a taşınan T2 tramvay hattıyla ilgili yaşanan aksaklıkların birkaç güne kadar giderileceğini söyledi. T2 tramvay hattıyla ilgili Danıştay’dan onay beklediklerini, bu nedenle inşaat çalışmalarını durdurmak zorunda kaldıklarını belirten Başkan Altepe, “‘Karar çıktı, çıkacak’ deniyor. Bugün ya da yarın inşallah, çalışmalara başlayacak firma belli olacak. İstanbul Yolu’ndan tramvay hattıyla ilgili çalışmalar zda başlamış olacak. Karar her an bize ulaşabilir. Ulaşır ulaşmaz ilgili firmayı görevlendireceğiz” dedi.


Ankara Yolu’ndaki yeni Büyükşehir Belediyesi binası meclis salonunda gerçekleşen...