23 / 05 / 2024

bursa yen

bursa yen

Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (BUDO) İstanbul'dan satın aldığı 'Hamdi Karahasan' gemisi, 1 Haziran'dan itibaren Mudanya – İstanbul Büyükada turlarına başlıyor. Mudanya - Büyükada arasında 1-22 Haziran tarihleri arasında kampanya başlatıldı.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

BursaRay'a asansör ve yürüyen merdiven!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü çalışmalar kapsamında; Ataevler ile Beşevler’i birbirine bağlayan metro istasyonundan Beşevler’e ulaşımı rahatlatan yürüyen merdivenler ve asansör kullanılmaya başlandı.

Bursa'da yılda 60 bin konut üretimi gerekiyor!

Konut satışında Türkiye ortalamasının 3 katı büyüyen Bursa'da göç, nüfus artışı ve artan kentsel dönüşüm ihtiyacı gibi nedenlerle her yıl 100 bin konut satışı ve en az 60 bin yeni konut üretilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Kadir Koçdemir Bursa'daki ulaşım sorununa dikkat çekti!

Nilüfer Görükle Konutları'nda Bulgaristan göçmenleri ile bir araya gelen MHP Bursa milletvekili adayı Kadir Koçdemir, nüfus artışı ile birlikte gittikçe büyüyen ulaşım sorununa dikkat çekti.

Ulaşım projeleri Bursa'da arsaların değerini artırdı!

Bursa otoban sayesinde İstanbul’la arasındaki mesafeyi kısaltırken, batıya doğru hızla büyüyen şehirde araziler yatırımcılar tarafından adeta kapışılıyor..

İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci şehri oldu!

Dünyanın en hızlı büyüyen 300 metropolü açıklandı. Buna göre, İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci şehri seçildi. Listede, İstanbul 3’üncü, Bursa 4’üncü, Ankara ise 9’uncu sırada yer aldı.

Adnan Süyen Camii, Kırım'da ibadete açıldı!

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi Merhum Başkanı Adnan Süyen'in adının verildiği cami, Kırım'ın İslamterek (Kirovskoye) bölgesi Küleç Meçit (Novopokrovka) köyünde ibadete açıldı.

Bursa Tophane'ye artık yürüyen merdivenle çıkılıyor!

Toplu taşıma araçlarından Timurtaş Paşa durağında inen yolcuların Tophane’ye çıkmak için buradaki dik merdivenleri çıkmakta zorlandığını gören Büyükşehir Belediyesi, buraya yapılan yürüyen merdiven ile önemli bir çileyi keyfe dönüştürdü...

Özdilek Bursa'da AVM, otel ve rezidans inşa edecek!

Havlu üretimi ile başladığı iş hayatında perakende ve turizmle hızla büyüyen Özdilek, bu yıl 2013’ün de üzerinde, yüzde 20’lik büyüme hedefliyor. Şirketin Bursa’da yeni bir AVM, otel ve rezidans projesi var.

Bursa’da caddelere yürüyen yol ve merdivenler yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çarşı bölgesinden Hisar içine geçmek isteyenlerin çıkarken zorluk yaşadıkları Bali Bey Hanı merdivenlerine alternatif olarak yapılacak ilk yürüyen merdiven alanında inceleme yaptı...

Adil Gökçadır: Bursa'da 500 bina yenilenmeli!

Adil Gökçadır, "Deprem tehdidi altındaki ülkemizde, artık bir zorunluluk haline gelen kentsel dönüşüm çalışmalarını gönülden destekliyoruz. Bugün Bursa'da 650 bin binanın 500 bini yenüenmelidir" diye konuştu.

Bursa Umurbey Hamamı galeriye dönüştürüldü!

Koç Vakfı'nın desteğiyle restore edilen Bursa Umurbey Hamamı galeriye dönüştürüldü

Bursa'nın As Merkez'i outlet'e dönüştü!

Bursa'da bulunan As Merkez Alışveriş Merkezi, 7 Kasım'dan itibaren outlet(seri sonu) konseptiyle hizmet vermeye başlayacak

bursa yen Haberi

bursa yen


İstanbul - Bursa arasında deniz otobüsü seferleri düzenleyen BUDO, hizmet ağına pazar günleri yapılacak İstanbul Büyükada turlarını da ekledi. Burulaş’ın İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den satın aldığı, 'Hamdi Karahasan' yolcu gemisi, Mudanya iskelesine demirledi. 1980 yılında Haliç Tersanesi'nde inşa edilen, 56 metre uzunluğunda, 10.5 metre genişliğindeki 1500 yolcu taşıma kapasitesine sahip gemi, uzun yıllar İstanbul şehir hatlarında görev yaptıktan sonra rotayı şimdi Mudanya - Büyükada hattına çevirdi.


Mudanya - Büyükada arasındaki ilk seferine 1 Haziran Pazar günü başlayacak olan 'Hamdi Karahasan gemisi', saat 08.30’da Mudanya BUDO iskelesinden kalkıp Büyükada’ya demirleyecek. Günü Büyükada’da geçirme imkanı bulacak vatandaşlar saat 18.30’da da Büyükada’dan Mudanya’ya dönecek. Mudanya - Büyükada arasında 1-22 Haziran tarihleri arasında kampanya başlatan Burulaş, bu tarihler arasında gidiş-dönüş...