28 / 04 / 2024

Bursa’da caddelere yürüyen yol ve merdivenler yapılacak!

Bursa’da caddelere yürüyen yol ve merdivenler yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çarşı bölgesinden Hisar içine geçmek isteyenlerin çıkarken zorluk yaşadıkları Bali Bey Hanı merdivenlerine alternatif olarak yapılacak ilk yürüyen merdiven alanında inceleme yaptı...



Bursa Büyükşehir Belediyesi, kısa mesafelerde araç kullanımının önüne geçmek için aktarma noktalarına yürüyen merpen ve yollar yapmayı planlıyor. Çarşı bölgesinden Hisar içine geçmek isteyenlerin çıkarken zorluk yaşadıkları Bali Bey Hanı merpenlerine alternatif olarak yapılacak ilk yürüyen merpen alanında inceleme yapan Başkan Recep Altepe, bir yandan vatandaşı toplu taşımaya yönlendirirken diğer yandan sağlıklı hayat için yayalaştırmayı artırmak istediklerini söyledi.


Bursa´nın son 4,5 yılda yapılan yatırımlarla tarihinde olmayan zenginliklere kavuştuğunu, raylı sistem, tramvay hatları ve ulaşımın çağdaş araçlarla güçlendirilmesi nedeniyle vatandaşların artık toplu taşıma araçlarını kullanır hale geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa mesafelerde araç kullanımının önüne geçmek için Bursa´yı yürüyen merpen ve yürüyen yollarla donatmak istediklerini ifade etti.


İhtiyaç duyulan yerlere yürüyen merpenler ve yürüyen yollar koyarak yayalaştırmayı sağlamak istediklerini, kısa mesafeli alanlarda araç kullanımının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Altepe, "Artık vatandaşlarımız birkaç yüz metre gibi kısa mesafelerde yürümeyi alışkanlık haline getirmeli. Sağlıklı bir kent ve toplum için bu tür faaliyetler kent kültürü içerisinde yerini almalı" dedi.


Yapılan yatırımlarla bir yandan ulaşım sistemlerini güçlendirdiklerini diğer yandan da vatandaşları yürümeye teşvik edecek sistemler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Tercih ettiğimiz alanlardan bir tanesi de yürüyen merpenler ve yürüyen yollar. Daha sağlıklı bir toplum ve daha sağlıklı bir şehir için vatandaşı ´zorluk yaşanan bölgelerde´ kolaylaştırıcı sistemlerle halkı yürümeye teşvik etmemiz gerekiyor. Burada yapılacak ilk yürüyen merpenimiz de ulaşımda koyduğumuz hedefleri sağlıyor nitelikte olacak. Çarşı bölgesinden Hisar´a geçmek isteyenler, artık yürüyen merpenleri kullanarak hem yürümüş hem de zorluk çekmemiş olacaklar" diye konuştu.


Bali Bey Hanı´nın yanına yapılacak yürüyen merpenin ihale aşamasının tamamlandığını, yatırımın yılbaşına kadar hizmete alınacağını vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa ulaşım hayatına kazandırdığımız bu yenilikle, özellikle Çarşı bölgesi, BursaRay istasyonu ve Şehreküstü´yle Hisar arasında önemli bir köprü kurulmuş olacak. Daha sonra benzer uygulamaları, yürüyen yollarla da geliştirerek, Bursa´nın diğer bölgelerinde yaygınlaştıracağız. Kentimiz birçok alanda olduğu gibi bu alanda da öncü olmuş olacak" şeklinde konuştu.


Cihan


Geri Dön