02 / 05 / 2024

ThyssenKrupp'tan şehrin yedi tepesine yürüyen merdiven!

ThyssenKrupp'tan şehrin yedi tepesine yürüyen merdiven!

Altyapı yatırımları, inşaat projeleri ve ulaşım projelerine yürüyen merdiven ve asansör gibi çözümler geliştiren Alman çelik üreticisi ThyssenKrupp, yedi tepeli İstanbul için de projeler geliştiriyor



 

İspanya'nın Toledo şehrini yürüyen merdivenlerle dünya turizmine kazandıran Alman ThyssenKrupp, İstanbul için de projeler geliştiriyor

Şirket daha önce Barselona, Toledo ve Bilbao gibi İspanya'nın yüksek tepelere sahip turizm şehirlerinde gerçekleştirdiği projeleri yedi tepeli İstanbul'da da uygulamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle görüşüyor. İki yıldır görüşmelerin devam ettiğini belirten ThyssenKrupp Başkanı Ramon Sotoyamar Jauregui, yürüyerek çıkılması zor olan ve toplu ulaşıma kapatılan tarihi yarımada gibi yerlerde yürüyen merdiven projeleri yapmak istediklerini açıkladı.

İSTANBUL'A ODAKLANDI

Jauregui, özellikle Toledo'da tepede yer alan turistik alanları bölgenin coğrafi yapısına uygun asansör ve yürüyen merdivenlerle ulaşımı kolay hale getirdiklerini belirterek "1999'dan beri bulunduğumuz İstanbul'un da böyle bir proje için uygun olduğunu düşünüyoruz. Bu hem ulaşım hem de turizm projesi olması açısından önem taşıyor. Belediye de projelerimize sıcak baktı" dedi.

MARMARAY'A DA TEKLİF VERDİ

İstanbul, İzmir, Bursa ve  Adana  metrosu gibi projelerde yürüyen merdiven, asansör gibi teknik destek sunduklarını dile getiren Jauregui,  Marmaray  projesindeki asansör ve yürüyen merdivenlere de teklif verdiklerini ve ihale sürecinin devam ettiğini açıkladı. ThyssenKrupp Türkiye Başkanı Uğur Oktar ise Marmaray projesinin bir etabı için 10 milyon euro, Üsküdar-Çekmeköy metrosu ihalesi için ise 30 milyon euro teklif verdiklerini açıkladı. Oktar,  Ankara  Metrosu projesini de takip ettiklerini kaydetti.

HIRVAT MİMAR İSTANBUL'A AFET MERKEZİ TASARLADI

ThyssenKrupp'un iki yılda bir dünyanın farklı bir şehrinde düzenlediği ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülleri dün akşam İstanbul'da gerçekleşti. Yarışma konusu İstanbul için Afet Yönetim Merkezi projesi olarak belirlenirken dünyadan 227 mimar arasından Hırvatistanlı Radionica Arhitekture birinci, Vietnamlı Group8asia ikinci, Lübnanlı 109 Arcitectes ise üçüncü oldu. Jauregui, görsel açıdan önem taşıyacak bir proje yerine afet merkezi gibi şehre katkı sağlayacak projeler geliştirmeyi tercih ettiklerini belirtti.

Dilek Taş / SABAH

 


Geri Dön