14 / 05 / 2024

bursa sokaklarına yürüyen yol

bursa sokaklarına yürüyen yol

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çarşı bölgesinden Hisar içine geçmek isteyenlerin çıkarken zorluk yaşadıkları Bali Bey Hanı merdivenlerine alternatif olarak yapılacak ilk yürüyen merdiven alanında inceleme yaptı...

Ali Kurt'tan vatandaşlara, kamu bankalarına, sektör temsilcilerine ve merkezi yönetime dönüşüm çağrısı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra kentsel dönüşüm de en çok konuşulan konular arasında yer alırken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da riskli yapıda oturduğunu düşünen vatandaşlara, kamu bankalarına, sektör temsilcilerine ve merkezi yönetime çağrı yaptı.

Çimento fiyatlarına yüzde 43'lük dev zam! Hem inşaat sektörüne, hem vatandaşa zarar!

Çimento fiyatlarına yüzde 50'ye yakın zam geldiği açıklandı. Gazeteci Zafer Şahin, X sosyal medya hesabından duyurdu ve hem vatandaşın hem de inşaat sektörünün zarar göreceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

ŞOK’ta akılalmaz indirim! Persil, Perwoll ve Tursil ürünlerine tamı tamına yüzde 25 indirim geldi!

Ağustos ayına indirimlerle giren ŞOK, 2 Ağustos’tan itibaren indirime girecek ürünlerini paylaştı. Bu doğrultuda, Persil, Perwoll ve Tursil ürünlerine tamı tamına yüzde 25 indirim geldi. İşte 2 Ağustos Çarşamba ŞOK fiyat listesi...

Özel sektör maaş zammında son dakika rakamı! Özel sektör çalışanlarına yüzde 34 zam gelecek mi? 

Milyonlarca özel sektör çalışanı, bu ay maaşlarına yapılacak zamları ve Ağustos'ta kaç lira maaş alacaklarını merakla araştırıyor. Peki özel sektör çalışanlarının maaşlarına yüzde 34 zam gelecek mi?

Altın yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 46 kazandırdı!

Gram altın, yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Altın yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 46 kazandırdı!

Borsadan çıkan yatırımcılar yastık altına yöneldi! Altın ve döviz tercihi arttı! 

Yatırımcıların, sayılı günler kalan seçimin çok öncesinde belirsizlikler ile endişelerini finansal varlıklarına yansıttı. KKM dahil TL mevduat artsa da döviz tevdiat hesapları ile hisse senedinden çıkan yatırımcıların bir kısmının fiziki altın ve döviz ile yastık altına yöneldiğine dikkat çekildi.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak? Tek tek açıklandı! 

Konut kira zam oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan ve Temmuz'da son bulacak düzenlemenin uzatılması gündee geldi. Peki bir sene kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak?

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Yeni yıl hediyeniz hazır mı? Emel pırlantada tam tamına yüzde 60 indirim başladı! 29 Aralık 2022 fiyat listesi

Yeni yıl hediyesi arayanlar için Emel Pırlanta tam tamına yüzde 60 indirim kampanyasını duyurdu. Yılbaşı hediyeniz hazır mı? Cevabı ''hayır'' olanlar için işte Emel Pırlanta 29 Aralık 2022 fiyat listesi.

bursa sokaklarına yürüyen yol Haberi

bursa sokaklarına yürüyen yol

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kısa mesafelerde araç kullanımının önüne geçmek için aktarma noktalarına yürüyen merpen ve yollar yapmayı planlıyor. Çarşı bölgesinden Hisar içine geçmek isteyenlerin çıkarken zorluk yaşadıkları Bali Bey Hanı merpenlerine alternatif olarak yapılacak ilk yürüyen merpen alanında inceleme yapan Başkan Recep Altepe, bir yandan vatandaşı toplu taşımaya yönlendirirken diğer yandan sağlıklı hayat için yayalaştırmayı artırmak istediklerini söyledi.


Bursa´nın son 4,5 yılda yapılan yatırımlarla tarihinde olmayan zenginliklere kavuştuğunu, raylı sistem, tramvay hatları ve ulaşımın çağdaş araçlarla güçlendirilmesi nedeniyle vatandaşların artık toplu taşıma araçlarını kullanır hale geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa mesafelerde araç kullanımının önüne geçmek için Bursa´yı yürüyen merpen ve yürüyen yollarla donatmak istediklerini ifade etti.


İhtiyaç duyulan yerlere yürüyen merpenler ve yürüyen yollar koyarak yayalaştırmayı sağlamak istediklerini,...