29 / 04 / 2024

Kadir Koçdemir Bursa'daki ulaşım sorununa dikkat çekti!

Kadir Koçdemir Bursa'daki ulaşım sorununa dikkat çekti!

Nilüfer Görükle Konutları'nda Bulgaristan göçmenleri ile bir araya gelen MHP Bursa milletvekili adayı Kadir Koçdemir, nüfus artışı ile birlikte gittikçe büyüyen ulaşım sorununa dikkat çekti.



Göçlerle kurulan bir kent olan Bursa'ya tarihte çok çeşitli göç akınları olduğunu, bu göçler sırasında çok çeşitli yerlerden ulus ve toplulukların yerleştiğini belirten Koçdemir, "Görükle Göçmen Konutları'na, Dörtçelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi yapmışsınız, bu kadar soydaşımızı yerleştirmişsiniz ama ulaşım sorununu çözmek akıllarınıza gelmemiş" dedi. 


BURSARAY GELMİŞ OLSA 

Koçdemir, "Halbuki ulaşım hızlı, konforlu ve ucuz olsa, Bursaray buraya kadar gelmiş olsa, vatandaşımız evine gelirken 2-3 vasıta değiştirmek zorunda kalmasa, Görükle Göçmen Konutları insanların oturmak, iskan sağlamak ve dinlenmek için ilk sırada tercih edeceği yerlerden bir tanesi. Yani sabah kalktığınızda 15-20 dakikada Bursa'ya gidebilirseniz ve toplu taşıma aracı ile 2 TL gibi ucuz fiyatlarla Bursa'ya gelebilirseniz, şehir merkezinde dünyanın parasını verip egzoz gazının içerisinde durmak istemeyeceksiniz. Bunu sağlamak durumundayız. Bunu sağladığımızda Türkiye kalkınma işini dengeli hale getirebilir" dedi. 


Bursa'nın Çevre Düzeni Planı'nın ise hala yapılmadığını dile getiren MHP adayı Koçdemir, "Gelişmiş ülkelerde 5 yılda bir yenilenen bir 'Arazi Kullanım Planı' var. Türkiye Büyük Millet Meclisi yapıyor bunu bütün Türkiye için. Bunun altında Devlet Planlama Teşkilatı bölge planları yapacak Onun altında Çevre Düzeni, onun altında Nazım İmar Planı, onun altında da Tatbikat İmar Planı. Bir hiyerarşi olacak ve Türkiye'de neyin ne olacağı kabaca belirlenecek. Ama şuanda bu yok" şeklinde konuştu. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön