03 / 05 / 2024

Bursalı sanayiciler

Bursalı sanayiciler

Dünyanın 12. büyük petrol üreticisi Nijerya Bursalı sanayicilerin yeni ihracat umudu oldu. Kent iş dünyası Nijerya pazarında özellikle otomotiv, makine ve gıda sektörlerinde büyük bir potansiyel olduğu düşüncesinde.

Sanayiciler teşhisi koydu: Gıdada talep değil maliyet enflasyonu yaşanıyor!

Gıda ve içecek sanayicileri gıda enflasyonunun düşürülmesi için bir araya gelerek önerilerde bulundu. Küresel piyasalardaki düşüşe rağmen fiyatların arttığına dikkat çeken sanayiciler, en önemli nedenin tarımsal girdi maliyetindeki yükseliş olduğunu belirtti.

Tedarik zinciri kırıldı: sanayiciler en büyük endişesini açıkladı!

Tedarik sürelerinin çok uzadığına ve daha birçok soruna parmak basan sanayiciler stok problemleri hakkında konuştu.

Dövizde kazanan sanayiciler arsa yatırımına yöneldi!

Ülkenin lokomotifi gayrimenkul sektöründe ekonomik dalgalanma dönemlerinde hem küçülmek hem de büyümek isteyen sanayiciler arsa yatırımına yöneldi.

Sanayiciler OSB’lerde daha ucuz parsel alacak!

Üretime katkı sağlayacak 81 maddelik paket için start verildi. Sanayiciler OSB'lerde daha ucuza parsel alacak. OSB'ler vergi indirimi başlıyor.

Oto Sanayiciler TOKİ Konutları'nın kurası çekildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Oto Sanayiciler TOKİ kura çekimine katıldı. Kura çekimiyle hak sahiplerinin iş yerleri belirlendi.

İstanbullu sanayiciler taşınmak istemiyor!

Sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması konusu yeniden gündeme gelmişken 250 bin kişinin istihdam edildiği İstanbul'da sanayiciler

Erdal Çelebi'den Bursalı emlakçılara günlük kiralık ev uyarısı!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, günübirlik kiralanan evlerde zorunlu olan kimlik bildirimi sistemine geçiş süreci için Bursalı emlakçıları uyardı.

Bursalılar yatırımda gayrimenkul sektörüne güveniyor!

Rich World Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İloğlu,"Türkiye ekonomisinin itici gücü konumunda olan gayrimenkul sektörü, Bursalılar tarafından da en güvenilir yatırım alanı olarak görülüyor." dedi.

NTEPE Yapı Bursalılar'a özgün yapılar sunuyor!

Sektördeki tecrübeleriyle önümüzdeki süreçte de müşterilerine kazançlı yatırımlar sunmanın planlarını yaptıklarını ifade eden Hakan Yavuz, ''NTEPE Yapı olarak projelerimizde Bursalılar'a özgün ve modern yapılar sunma çabası içerisindeyiz" dedi.

Emlak İstasyonu Bursalılara franchising fırsatı sunuyor!

Emlak İstasyonu, finansal açıdan çok zorlanmadan ve çok fazla ticari risk almadan, uzman bir marka çatısı altında emlak sektöründe kendi işinin sahibi olmak isteyen Bursalı girişimci adaylarına franchising fırsatı sunuyor...

Çorumlu sanayiciler, Çorum'a havaalanı kurulmasını istiyor!

Çorumlu sanayiciler, Ordu-Giresun ve Artvin-Rize havaalanı projelerinin birer birer hayata geçirildiğini belirterek, önemli bir ihracat kenti olan Çorum'a da acilen bir havaalanı kurulması gerektiğini düşünüyor.

Bursalı mobilyacılar Milano Mobilya Fuarı'na katılacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 29. Komite Başkanı Durmuş Kumru ve Meclis Üyesi Mümin Yılmaz, Bursalı mobilyacıları Milano'daki fuara götürmek için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Emin Üstün, Bursalı iş adamlarıyla buluştu.

Emin Şirketler Grubu (Eminevim) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Bursa’da katıldığı 2 ayrı panelde, Bursalı iş adamlarıyla buluşarak, ortaklıkta yeni vizyon arayışları ve girişimcilik konusundaki bilgi ve birikimlerini aktardı.

Bursalı sanayiciler Haberi

Bursalı sanayiciler

Güney Afrika'dan sonra S alıra altı Afrika'nın ikinci büyük ekonomisi olan Nijerya, Bursalı sanayicilerin de yakın takibinde. Ekonomi Bakanlığı tarafından 2014-2015 döneminde hedef ülkelerden biri olarak belirlenen Nijerya'ya ihracat tutar olarak az da olsa artış eğiliminde. 

Şanmak Makine Genel Koordinatörü Cüneyt Şener, dünyanın 12. 

büyük petrol üreticisi, 8. büyük petrol ihracatçısı ve 10. büyük petrol rezervine sahip ülkesi olan Nijerya'ya Türkiye'den ihracat potansiyeli olan ürün ve sektörlerin başında meyve suları, dondurulmuş su ürünleri, fındık, şekerli ve çikolatalı mamuller, domates salçası, otomotiv, otomotiv yan sanayi, radyo, televizyon, demir çelik ürünleri, meden ve inşaat makineleri, beyaz eşya, ilaç, tarım makineleri ve traktörler gibi ürünler yer aldığını söyledi. 

Bursa'da otomotiv, makine ve gıda sektörleri açısından pazar çeşitlüiği yaratma adına Nijerya'nın ügilenümesi gereken bir ülke olduğuna...