02 / 05 / 2024

BURTÜKODER

BURTÜKODER

Tüketiciyi Koruma Derneği, belediyenin sokak otoparklarını mahkeme kararıyla iptal ettirdi. Karar diğer kentler için de örnek taşıyor

İngiltere'den İsrail'in yeni yerleşim planına tepki!

İngiltere’nin Orta Doğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt, İsrail’in Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşimlerini genişletme kararına tepki göstererek, genişletme kararının kabul edilemez olduğunu açıkladı. 

Devre mülk şirketleri artık ayaklarını denk almalı!

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, iki senede bir isim değiştiren, şirketin içerisini boşaltan bazı devre mülk firmalarının tüketicileri mağdur ettiğini fakat Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulunun Temmuz'da bu şirketlere ciddi cezalar verdiğini söyledi.

Devre mülk satışlarında aldatıcı reklama ceza!

TÜKODER Genel Başkanı Koçal, "Tanıtımlarında tüketicileri aldatan ve yanlış bilgilendiren bir devre mülk şirketine Reklam Kurulu tarafından 69 bin 86 lira idari para ve reklam durdurma cezası verildi" dedi...

Noter olmadan ev satın almayın!

TükoDer Başkanı Aziz Koçal, bazı inşaat şirketlerinin proje aşamasında konut satışında vatandaşlara maktu sözleşme imzalattıklarını ve bunun mağduriyetlere neden olduğunu dile getirdi. 

İngiltere'den İsrail'in yeni yerleşim planına kınama!

İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Burt, "İsrail'in Batı Şeria'da 1000 konut inşa etme planı ve geçen hafta bin 100 konutun daha ihalesini yapması, uluslararası olarak kınanan politikaların devamıdır" dedi..

Devremülk satışında dolandırıcılara dikkat!

TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Genel Başkanı ve TÜDEF (Tüketici Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, devremülk satışları hakkında vatandaşlara karşı uyarılarda bulundu. 

Devre mülk şikayetleri arttı!

TÜKODER Başkanı Haşmet Atahan, devre mülk ve devre tatillere ilişkin yoğun şikayetler aldıklarını söyledi. Atahan, “Daha ortada doğru dürüst bir hazırlık bile yapmadan, bazı şirketler, tüketicileri yanıltarak mağdur ediyor” diye konuştu.

İnşaat malzemeleri sektöründe 25 milyar dolarlık ihracat hedefleniyor!

BURTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt, Türk inşaat malzemelerini dünyanın her bölgesine ulaştırmayı hedefleyen sektörün bu yılki ihracat hedefinin 25 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Turizmin geleceği Kuşadası'nda masaya yatırıldı!

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) tarafından "2016’da Turizmde Bizi Neler Bekliyor?" konulu panel düzenlendi, panele Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ve Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da katıldı...

Haşmet Atahan: AVM'lerde 3 saatlik ücretsiz otopark yasal hak!

TÜKODER Genel Başkanı Haşmet Atahan: "AVM'lerde otopark hizmetinin sunulması ticari bir durum değil, tüketicilere verilen sosyal bir hizmet ve yasal bir haktır'' dedi.

Sancak Yurt Yapı ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sancak Yurt Yapı ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Demir, Fatih Burt tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 21 Nisan'da Çekmeköy, Çamlık Mahallesi, Aslan Sokak'ta kuruldu.

Bursa İnşaat Fuarı bugün sona eriyor!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğü, TÜYAP, İMSİAD, BURTİMDER ve Bursa Emlak Müşavirleri Odası işbirliğinde Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İnşaat Fuarı bugün sona eriyor.

Bursa İnşaat 2015 Fuarına katılım yüzde 60 arttı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde TÜYAP, İMSİAD, BURTİMDER ve Bursa Emlak Müşavirleri Odası işbirliğinde düzenlenen İnşaat Fuarı kapılarını açtı.

BURTÜKODER Haberi

BURTÜKODER

Burdur Tüketiciyi Koruma Derneği (BURTÜKODER), sokak ve caddelerin kenarında belediyenin ücretli otopark uygulamasını yargıya taşıdı. 


Mahkeme de talebi haklı bularak bu uygulamayı iptal etti. Ayrıca mahkeme, sokak otoparklarına ücret ödeyen yurttaşların paralarının geri ödenmesi yönünde karar aldı. Dernek Başkanı Kemal Arslan, “Sadece Burdur’da değil tüm ülkemizde belediyelerin sergilediği otopark zulmünün durdurulmasını sağlayacak bir hukuk zaferi kazanılmıştır. Bu zafer tüm hizmetleri paraya çevirmeyi alışkanlık haline getirmiş, yurttaşlardan adeta haraç alan anlayış sahiplerini durduracak bir kazanımdır. Belediye bu kararı 30 gün içinde uygulamak zorundadır” diye...