03 / 05 / 2024

Büşra Böcekli

Büşra Böcekli

Dünyanın en iyi 100 inşaat mühendisliği fakültelerinden 32’sini geçip, hem de depreme dayanıklı bina tasarımı konusunda ABD’deki yarışmada birinci olmayı başaran bu gençleri gördükten sonra, gerçekten de enseyi karartmamak lazım...

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomimiz tüm olumsuzluklara rağmen 2022'de yüzde 5,6 büyüdü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2022 yılını etkisi altına alan savaşın tüm olumsuzluklarına rağmen ekonominin yüzde 5,6 oranında büyümeyi başardığını belirtti.

Sanayici şikayetçi! Nakit sıkıntısı büyüyor! Faizler yüzde 35’e tırmanmasına rağmen bankalar kredileri kesti!

Reel sektör nakit darboğazı yaşıyor. Yüzde 35’lere tırmanan kredi faizlerine rağmen krediye erişimde zorlanan işletmeler, şartların böyle devam etmesi halinde pek çok şirketin oyun dışı kalacağına dikkat çekiyor.

Euro 1 gün sonra böyle olacak! Yastık altında euro saklayanlar sıra size geldi! Bakmayan çok pişman olacak

Euro/TL kurunda yukarı yönlü hareket devam ediyor. Yatırımcılar ve euro almak isteyenler euronun yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. İşte Euro 1 gün sonra böyle olacak! Yastık altında euro saklayanlar sıra size geldi! Bakmayan çok pişman olacak!

Tıraş makinesi ve bıçaklar Migros’ta yüzde 40 indirimle satılıyor. İşte 7 Şubat 2023 fiyat listesi…

Şık ve bakımlı görünmenizi sağlayan tıraş makinesi ve bıçaklar Migros’ta yüzde 40 indirimde! 7 Şubat 2023 fiyat listesi…

14 ayar çocuk kelepçelerinde net yüzde 25 indirim! Nazar boncuklu, uğur böcekli! Sembolgold 15 Kasım 2022 fiyat listesi 

Çocuklar ve bebekler için tercih edilen altın kelepçe bilekliklerde net yüzde 25 indirim kampanyası başladı. Tüm 14 ayar altın çocuk kelepçeleri çok uygun fiyata satılıyor. Peki 14 ayar çocuk kelepçe fiyatı ne kadar? İşte 15 Kasım 2022 çocuk kelepçe fiyat listesi...

Büşra Grup İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Büşra Grup İnşaat Anonim Şirketi Bayrampaşa'da Fatih Cebbar tarafından kuruldu.

İnşaat sanayisi pandemiye rağmen büyüdü!

Koronavirüs salgınına rağmen inşaat sektörü pazarında daralma yaşanırken bu dönemde inşaat malzemeleri sanayisinde büyüme devam etti. Pandemi döneminde ihracatını değer olarak 21 milyar dolar seviyesinde koruyan sektör, yurt içinde ise ‘yenileme’ talebiyle büyümeye devam etti. 

Büşra Özbek Mimarlık Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Büşra Özbek Mimarlık Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Büşra Özbek ve Emine Özbek ortaklığında kuruldu.

Büşra Develi Galata'da 5 bin TL'ye ev kiraladı!

Büşra Develi, Cihangir’de birlikte oturduğu eski aşkı Burak Deniz ile karşılaşmamak için Galata’da deniz manzaralı bir eve taşındı.

Türkiye zor koşullara rağmen büyümede dünyaya meydan okuyor!

ROYA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Afşin Aykanat, "Türkiye her türlü zor koşullara rağmen büyümede dünyaya meydan okuyor" dedi…

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda sıra üstyapıda!

2019'da hizmete açılması planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Projede sıra üst yapı çalışmalarına geldi.

Bıra İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bıra İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Engin Parmak tarafından Üsküdar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Büşra Böcekli Haberi

Büşra Böcekli

TÜRKİYE’nin bir üniversitesinden 3 pırıl pırıl genç. Hem de üniversitenin adına dikkat çekercesine biri Türk, biri Afgan ve biri Moğol... Ve başlarında, neredeyse onlar kadar genç, pırıl pırıl bir hoca.


Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin 3 pırıl pırıl öğrencisi Büşra Böcekli, Ahmet Siar ve Gantulga Ganghuyag’dan oluşan bu ekip, ABD’nin üniversitelerarası en prestijli inşaat mühendisliği yarışmalarından birinde, çok önemli bir başarıya imza attılar.


Amerikan Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü’nün (EERI) her yıl düzenlediği, Harvard, Stanford, Cornel gibi ABD’nin en eski ve en önde gelen eğitim devleri de dahil, inşaat kühendisliği bölümleri dünya sıralamasında ilk 100 içinde yer alan 5 farklı ülkeden 33 üniversitenin katıldığı Sismik Tasarım Yarışması’nda rakiplerini ‘yerlebir ettiler’. Ve genel klasmanda 5’inci, depreme en dayanıklı, en estetik ve maliyet açısından en uygun...