21 / 05 / 2024

büyük baba mirasçı mıdır

büyük baba mirasçı mıdır

Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Peki dede mirasçı mıdır? Büyük ana ve büyük baba hangi durumlarda mirasbırakanın mirasçısı olur? İşte miras hukuku esasları...

Finans uzmanı açıkladı: Yatırım hayatımda yaptığım en büyük hata çocuğumu özel okula yazdırmak!

Finansçı Baba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yatırım hayatında yaptığı en büyük hatanın büyük oğlunu 6 yıl önce özel okula yazdırmak olduğunu açıkladı...

Miras davalarında buna dikkat! Büyük önem taşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Yasemin Zaimoğlu yaptığı açıklamada gayrimenkul değerleme raporlarının mirasçıların mirası kendi aralarında adil bir paylaşım yapabilmesi ve ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların önüne geçilebilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Arazisinin büyük bölümünü ailesine değil iki file miras bıraktı!

Hindistan’da arazisinin büyük bölümünü, hayatını kurtaran iki filine miras bırakan bir kişi, "Fillerimin benim için bir göstermelik bir eşya olmadığını anlamıyorlar. Fillerimle ilişkim hayat boyu sürecek türden" dedi...

Bursa'daki 4 asırlık cami büyükşehirle hayat buldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce tarihi ve kültürel miras yatırımları çerçevesinde orijinaline uygun olarak restore edilen 4 asırlık Tahtalı Köyü Camii, tekrar hizmete açıldı.

Dünyanın en büyük maden şirketlerinden kritik çağrı!

Dünyanın en büyük maden şirketleri, petrol ve doğalgaz sektörleri dahil tüm şirketlerin Birleşmiş Milletler koruması altında olan dünya mirası bölgelerdeki işletmelerini durdurmaları çağrısı yaptı.

Ergün Turan: Büyük bir kültürel zenginliğin mirasçılarıyız!

Kadim bir coğrafyada büyük bir kültürel zenginliğin mirasçısı olduklarını dile getiren Turan, 1 -30 Nisan 2015 tarihleri arasında restorasyon kredisi başvurularını kabul edeceğini açıkladı.

Bursa Kapalı Çarşı'da yenileme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin aynası olan Kapalı Çarşı ve çevresindeki çalışmaların önemli ölçüde tamamlandığını belirterek, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren bölgenin reytinginin de gün geçtikçe arttığını söyledi.

Aslantepe Höyüğü kazı çalışmalarında büyük bir bina bulundu!

Unesco'nun dünya mirası geçici listesine Türkiye'den son dahil edilen 13 alandan biri olan ve milattan önce 5 binli yıllara tarihlenen Malatya'daki Aslantepe Höyüğü'nde süren kazı çalışmalarında büyük bir bina bulundu...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden 3 yeni park daha!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Talas'ta iki, Sarıoğlan'da bir olmak üzere 3 yeni park daha yapmak amacıyla ihale düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Talaş Atatürk Bulvarı Cemil Baba Mezarlığı karşısı ile Kız Yurdu arasına park yapacak.

Arazilerin miras ile bölünmesini önleyen yasa büyük yatırımcının ilgisini çekmeye başladı!

Tarımda reform yapan, arazilerin miras nedeni ile bölünmesini önleyen yasa, yatırımcıyı cesaretlendirdi. Ölçek büyüyünce tarımı endüstriye uygun hale getirecek düzenleme, büyük yatırımcının ilgisini çekmeye başladı.

Pamukkale'de Türkiye'nin en büyük antik mezarlığı gün yüzüne çıkıyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi' ndeki Pamukkale' deki Hierapolis Antik Kenti'nde "Türkiye'nin en büyük antik mezarlığı" olarak bilinen 2 bin 500 yıllık nekropol gün yüzüne çıkarılıyor...

Tarihi Arasta Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bütün izleri ortadan kaldırılan Gazi Baba Türbesi ile sadece bir duvarı günümüze ulaşan tarihi Arasta Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilk günkü ihtişamına yeniden kavuştu.

Erdoğan Bayraktar Büyük Selçuklu Mirası'nın lansmanına katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar, Ankara’da gerçekleştirilecek olan Büyük Selçuklu Mirası'nın lansmanına katılacak...

büyük baba mirasçı mıdır Haberi

büyük baba mirasçı mıdır

Dede mirasçı mıdır?

Miras, vefat eden kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler ve kaideler olarak tanımlanıyor.


Mirasbırakanın yasal mirasçıları; kan hısımları, sağ kalan eş, evlatlık ve devlet olarak sıralanıyor. Kan hısımları arasında mirasbırakanın altsoyu; ana ve babası; büyük ana ve büyü babası; evlilik dışı hısımları yer alıyor. Peki hangi durumlarda büyük baba mirasçı olur?


Medeni Kanunda yer alan esaslar gereğince; Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, büyük ana ve büyük babalarıdır. 


Bunlar, eşit olarak mirasçıdırlar. Mirasbırakandan önce ölmüş olan büyük ana ve büyük babaların yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


Ana veya baba tarafından olan büyük ana ve büyük babalardan biri altsoyu bulunmaksızın mirasbırakandan önce...