30 / 04 / 2024

Arazilerin miras ile bölünmesini önleyen yasa büyük yatırımcının ilgisini çekmeye başladı!

Arazilerin miras ile bölünmesini önleyen yasa büyük yatırımcının ilgisini çekmeye başladı!

Tarımda reform yapan, arazilerin miras nedeni ile bölünmesini önleyen yasa, yatırımcıyı cesaretlendirdi. Ölçek büyüyünce tarımı endüstriye uygun hale getirecek düzenleme, büyük yatırımcının ilgisini çekmeye başladı.



Tarımda reform yapan "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" yeni yatırımların önünü açacak. Halen Cumhurbaşkanlığı onayını bekleyen yasa ile asgari tarımsal arazi büyüklüğü, mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2, dikili arazilerde 0.5 hektardan küçük olamayacak. Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, yasanın arazilerin küçülmesini önleyeceğini bu nedenle de yapılan yatırımın 'kârlı' hale geleceğini belirtti. 


BÜYÜK YATIRIMCI GELECEK 

Küsek, "Yasayla çiftçinin sahiplik sorunu bitecek, arazisi büyüyecek böylece damla sulamadan gübrelemeye kadar önemli yatırımı yapabilecek" dedi. Uzmanlar da arazi birleştirilmesiyle endüstriyel yatırımcıların ilgisinin tarıma döneceğini belirtiyor. Büyük arazi olmadığı için kurumsal yatırımcının gelmediğini söyleyen uzmanlar "Bu sorun yapılan reformla bitiyor" dedi. 


Sabah


Geri Dön