22 / 05 / 2024

Arazilerin miras ile bölünmesini önleyen yasa

Arazilerin miras ile bölünmesini önleyen yasa

Tarımda reform yapan, arazilerin miras nedeni ile bölünmesini önleyen yasa, yatırımcıyı cesaretlendirdi. Ölçek büyüyünce tarımı endüstriye uygun hale getirecek düzenleme, büyük yatırımcının ilgisini çekmeye başladı.

Miras konusunda bilmeniz gerekenler! Miras bırakılmayan kişi mirasını nasıl geriye alır?

Türkiye’de miras konusunda yaşanan sıkıntılar ilgili vatandaşlar sürekli araştırma yapıyorlar. Buna göre miras ile ilgili detay çok sayıda ayrıntı araştırılırken en çok da anne veya babasının miraslarından pay alamayan kişiler haklarını alıp alamayacakları merak edip araştırıyorlar.

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?

Miras ile ilgili konular günümüzde herkesi ilgilendiriyor ve gündemdeki yerini de koruyor.  Bir çok vatandaş kendisine miras kaldığını dahi bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında pek fazla bir şey bilmiyor. Bir konu başlığı da üvey babadan miras mı? 

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Babamdan kalan hissemi nasıl satarım? 1/4 hisse ne demek?

Miras hukuku karmaşık işlemleri ve süreçleri oluşturur. Bunlardan biri de babadan kalan hissenin satılma durumudur. Hisseli tapu satışları, belirli şartları gerektirdiği için usulünce yapılması gerekir. Bu noktada 1/ 4 hissenin ne anlama geldiği de önemlidir. Hisseli miras ile ilgili detaylar...

Miras malın satışı nasıl olur? Mirastan ne kadar vergi alınır?

Miras konusu beraberinde bazı durumları da beraberinde getirmektedir. Miras ile birlikte karar verilmesi gereken hususlar da vardır. İşte merak edilen sorular!

Mirasın mahkeme kararı ile satışı nasıl yapılır?

Miras, birine, ölen bir yakınından kalan mal mülktür. Miras yolu ile vatandaşlara konut, arsa ya da dükkan kalabilir. Bu mülklere dair vatandaşlar hangi işlemleri yapabilir? İşte detaylar!

Miras hukukunda ölenin borcu ne olur? 

Ölen kişinin arkasından kalan miras ile birlikte kalan borcunun da ne olacağı merak konusu oluyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Zafer İşeri bugünkü köşe yazısında miras hukukunda ölenin borcunu ve vasiyetini kaleme aldı. İşte İşeri'nin o yazısı...

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Yeniköy’de arsa satışı tartışması!

Bursa Orhangazi’nin gündemini tam 1 yıldır meşgul eden Yeniköy’deki satılması planlanan arsalar ile ilgili süreç devam ediyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Hasan Bozbey, bugünkü yazısında ''Yeniköy'deki arazilerin satışı'' ile ilgili süreci anlattı.

Binlerce mirasçı milyarlık arazilerin peşinde!

Osmanlı döneminde Antalya'da yaşayan Ömer ve Süleyman Ağa kardeşler ile amca çocukları Zeynel Ağa ve Arap Süleyman'a ait olduğu iddia edilen milyarlarca lira değerine sahip 300 bin dönüme yakın arazinin 2 bin 500 mirasçısı, araziler için bir araya geldi.

Peyzaj, imar planlarındaki en temel eksiklik!

Yüksek Peyzaj Mimarı Yrd. Doç. Dr.Oktan Nalbantoğlu, kent kimliğinin sürdürülebilmesi için, kentin doğal çevresi, tarihsel süreçte kazandığı kültürel ve mimari miras ile ekolojik planlama anlayışının temel alınması gerektiğini vurguluyor.

5 soruda vasiyet ile miras nasıl bırakılır?

Miras sahibinin, ölümünden sonra mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteren belge vasiyet oluyor. Peki, vasiyet ile miras nasıl bırakılır? İşte yanıtı..

Tarımsal arazilerin harç muafiyet süresinin uzatılması hakkında karar!

Mirasçıların tarımsal arazi devir işlemlerinde harç muafiyetinden faydalanmaları için son tarih 15 Mayıs 2016 olarak belirlenmişti. 28 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan karar ile muafiyet süresi uzatıldı. İşte tarımsal arazilerin harç muafiyet süresinin uzatılması hakkında karar!

Arazilerin miras ile bölünmesini önleyen yasa Haberi

Arazilerin miras ile bölünmesini önleyen yasa

Tarımda reform yapan "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" yeni yatırımların önünü açacak. Halen Cumhurbaşkanlığı onayını bekleyen yasa ile asgari tarımsal arazi büyüklüğü, mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2, dikili arazilerde 0.5 hektardan küçük olamayacak. Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, yasanın arazilerin küçülmesini önleyeceğini bu nedenle de yapılan yatırımın 'kârlı' hale geleceğini belirtti. 


BÜYÜK YATIRIMCI GELECEK 

Küsek, "Yasayla çiftçinin sahiplik sorunu bitecek, arazisi büyüyecek böylece damla sulamadan gübrelemeye kadar önemli yatırımı yapabilecek" dedi. Uzmanlar da arazi birleştirilmesiyle endüstriyel yatırımcıların ilgisinin tarıma döneceğini belirtiyor. Büyük arazi olmadığı için kurumsal yatırımcının gelmediğini söyleyen uzmanlar "Bu sorun yapılan reformla bitiyor"...