22 / 12 / 2024

Büyük yatırımcılar gayrimenkul için sahaya indi!

Büyük yatırımcılar gayrimenkul için sahaya indi!

Avrupa’da aşılamayla son 6 ay içerisinde umutlar arttı. Bu kapsamda büyük yatırımcılar yeniden gayrimenkul yatırımları için sahaya indi.



Avrupa kıtasında vaka sayısının azalması ve aşılamaların başlamasıyla büyük yatırımcılar gayrimenkul projeleri için sahaya indi. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Alkaş'ın bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiği, stratejik partnerliğini MIPIM’ın üstlendiği R360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması’nın açılışında önemli açıklamalarda bulunan Reed Midem Gayrimenkul Bölümü Direktörü Flippo Rean, vaka sayısında artış hızının düşmesiyle umutların arttığını, aşılama hızının artmasıyla kıta Avrupası’nda işlerin olumlu yönde değiştiğini ifade etti. “Bu dönüşümde mega şehirlerin nasıl değişeceği tartışılırken, kurumsal yatırımcı tarafında inanılmaz yükseliş var. Büyük gruplar yatırım yapmaya başladı. Özellikle Avrupa kıtasında büyük yatırımcılar gayrimenkule yatırım yapıyor ve bunu yeni kuşağın beklentileri konusunda gerçekleştiriyor” diyen Rean, “5 bin kişinin katılacağı bir etkinlik düzenliyoruz, kıta Avrupası’nı ana lokasyon olarak belirlediğimiz etkinliğimize inanılmaz olumlu tepki aldık. İşlerin rayına girdiği Avrupa kıtasında kasım ayında ise gayrimenkul ve perakende ile ilgili bir etkinliğimiz olacak” şeklinde konuştu. 

Büyük yatırımcılar gayrimenkul için sahaya indi!

‘Şehirler yeşil ekonomiye göre planlanmalı’

Açılışta önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pandemi sürecinde en önemli konunun şehir ekonomisinden oluştuğunu anlatarak, yeni dönemde şehir ekonomilerinin de yeşil ekonomiye göre planlaması gerektiğinin altını çizdi. Şahin, şu açıklamalarda bulundu: “Yeşil sertifika sahibi, enerji verimli yapılar ile bu yapılardaki yaşamın doğaya ve toprağa zarar vermeyecek şekilde düzenleme hassasiyetine gidiliyor. Belediyeler olarak bizlerin de imar planları yaparken, toplumun beklentilerine uygun şekilde daha çok yatay mimariyi göz önüne alarak, yenilenebilir enerjiyi kullanan yapıların geldiği bu dönem için çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor.''

Büyük yatırımcılar gayrimenkul için sahaya indi!

Robotik teknoloji kullanılıyor

“Dijital Dönüşüm ve Pandemi Sonrası Sektöre Bakış” başlığı ile sunumlar gerçekleştiren Arup Avrupa Dijital Uygulamalar Lideri Alvise Simondetti, pandeminin ardından sürdürülebilir kalkınmanın büyük önem taşıcağını anlattı. “Dijital operasyonu tasarlayarak çok daha iddialı bir şekilde hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyoruz” diye konuşan Simondetti, “Yeni konseptlerden bir tanesi de inşaat sektörüyle ilgili robotik teknoloji. Örneğin inşaat sektörünün kapladığı alan robotik teknoloji ile minimize edilebiliyor'' açıklamasında bulundu. 

Büyük yatırımcılar gayrimenkul için sahaya indi!

Nata Holding, AVM sayısını artırdı

Nata Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tanık, koronavirüs süreci boyunca AVM sayısını 8'e ulaştırdıklarını,  bunun sektöre ve Türkiye’ye duydukları güvenden oluştuğunu açıkladı. AVM içerisinde kütüphane inşa ettiklerini söyleyen Tanık, ayrıca açık alanda tiyatro sinema gibi etkinlikler gerçekleştirdiklerini anlattı. Tanık, “AVM’lerde bazı bölümleri sağlık merkezlerine çevrilebilir, sınav merkezi olarak da bakıyoruz. Artık AVM’lere alışverişin dışında daha farklı simgelerle bakmak lazım” diye konuştu. 

Galataport sahili gemi yoksa halka açılacak

Galataport İstanbul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Tavas, Galataport’ta bulunan sahil şeridinin gemi olmayınca halka açılıp yürüyüş alanı olarak kullanılacağını açıkladı. Yeme içme ve ofis alanlarından oluşacak Galataport’a sadece gemilerini yılda 1.5 milyon turistin kullanacağını, şehre gelen turistlerin gelmesiyle beraber 8.5 milyon yabancı ziyaretçi beklediklerinden bahseden Tavas, toplam 25 milyon ziyaretçinin gelmesini beklediklerinden bahsetti.

Büyük yatırımcılar gayrimenkul için sahaya indi!

Projelere sosyal fayda ekleniyor

Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG) başlığı adı altında açıklamalarda bulunan LLP Gayrimenkul Yatırımları Direktörü Didem Erendil, projelere sosyal yardımın eklendiğinden bahsetti. Londra’da lüks konut üreticilerinin projenin büyüklüğü kapsamında yüzde 30 ile 35 arasında sosyal konutun geliştirme zorunluğunun olduğunu anlatan Erendil, “Site tarzı gettolaşma yerine bu tarz çalışma yoluna gidiliyor” dedi.

Ucuz ev almak istedi! Başına gelmeyen kalmadı!


Geri Dön