30 / 04 / 2024

Büyük Katolik Mezarlığı

Büyük Katolik Mezarlığı

1940 yılında Şişli'deki Katolik, Mecidiyeköy'deki Rum, Kağıthane'deki Ermeni mezarlıklarına ölü defnedilmesi men edilmiş. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o özel haber...

1940 yılında şehir içindeki mezarlıklar kaldırılacak!

1940 yılında Şişli'deki Katolik, Mecidiyeköy'deki Rum, Kağıthane'deki Ermeni mezarlıklarına ölü defnedilmesi men edilmiş. Şehrin sağlığını bozduğu gerekçesiyle bu mezarlıklar Prost planı mucibince park alanı olarak tesis edilecekmiş.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Cezayir'de 1.5 milyar dolara yapılan Büyük Cami açılışa hazırlanıyor!

Cezayir, Fransız sömürgesi olduğu dönemde katolik rahiplerin başkentte misyonerlik merkezi olarak kullandıkları noktaya 1,5 milyar dolar maliyetle yapılan ülkenin sembolü olmaya aday dünyanın en büyük üçüncü camisinin açılışı için hazırlanıyor. 

Kayseri Büyükşehir'den yeni cami!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Şehir Mezarlığı içerisine inşa edilen cami inşaatında incelemeler yaptı.

Adana Büyükşehir’den Karataş’a mezarlık kompleksi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, mezarlık ve cenaze hizmetlerinin daha iyi şartlarda yürütülmesi amacıyla Karataş ilçesine idari bina, gasilhane, namazgah, abdesthane ve bekleme salonu inşa etti.

Kayseri Büyükşehir'in 2 ihalesi gerçekleşti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, mezarlık hizmet binası yapım işi ile Kayseri Lisesi 1. Kat sergi salonu teşhir-tanzim işi için iki ayrı ihale yaptı.

Tubin İnşaat'ın acı günü! M.Turan Büyükşahin vefat etti!

Tubin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Turan Büyükşahin 27 Mayıs 2015 tarihinde vefat etti. Cenazesi 28 Mayıs 2015 tarihinde (bugün) Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakiben Gölbaşı Asri mezarlığına defnedilecek...

Tubin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Turan Büyükşahin vefat etti!

Tubin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Turan Büyükşahin 27 Mayıs 2015 tarihinde vefat etti. Cenazesi 28 Mayıs 2015 tarihinde (bugün) Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakiben Gölbaşı Asri mezarlığına defnedilecek...

Karaağaç’ın Mezarlık Hizmet Binası Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Salihli Karaağaç yolu üzerinde yer alan mezarlığın tam donanımlı olarak hizmet sunabilmesi için gerekli olan giriş ve idari binalarının yapımını gerçekleştirdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden 3 yeni park daha!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Talas'ta iki, Sarıoğlan'da bir olmak üzere 3 yeni park daha yapmak amacıyla ihale düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Talaş Atatürk Bulvarı Cemil Baba Mezarlığı karşısı ile Kız Yurdu arasına park yapacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Bektaş Mahallesi açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi; Alanya İlçesi Bektaş Mahallesi’nde ağaçlandırma yapılacak alanda çevrilen arsaya özel mezarlık yapılacağı haberleri üzerine kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur. İşte Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi bayramda mezarlıklara ulaşımı ücretsiz yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklara ulaşımı da yine ücretsiz yaptı.genelindeki 1927 mezarlığı bakımdan geçiren Büyükşehir, ayrıca kentin en büyük 5 kabristanının içinde ring seferleri de gerçekleştirecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi köy mezarlıklarını yenileyip koruma altına alıyor!

Kentin mezarlık ihtiyacını karşılamak ve yeni gömü alanları oluşturmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer bir yandan da yılların etkisiyle bozulan mezarlık duvarlarını yeniliyor.

Pamukkale'de Türkiye'nin en büyük antik mezarlığı gün yüzüne çıkıyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi' ndeki Pamukkale' deki Hierapolis Antik Kenti'nde "Türkiye'nin en büyük antik mezarlığı" olarak bilinen 2 bin 500 yıllık nekropol gün yüzüne çıkarılıyor...

Büyük Katolik Mezarlığı Haberi

Büyük Katolik Mezarlığı


1940 yılında Şişli'deki Katolik, Mecidiyeköy'deki Rum, Kağıthane'deki Ermeni mezarlıklarına ölü defnedilmesi men edilmiş. Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre;  Şehrin sağlığını bozduğu gerekçesiyle bu mezarlıklar Prost planı mucibince park alanı olarak tesis edilecekmiş.



Haberin devamı için...