17 / 05 / 2024

büyük projelerin ücretleri

büyük projelerin ücretleri

Son 5 yılda gerçekleşen ve değeri 67 milyar doları bulan dev projelerin yaklaşık 45-55 milyar doları banka kredisi geri kalanı öz kaynakla gerçekleşti. Projelerin yüzde 95’i Türk Bankaları tarafından finanse edilirken, yabancıların payı çok kısıtlı kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Cepte IMEI kayıt ücretine büyük zam geliyor! IMEI kayıt ücreti yeni yılda kaç TL olacak?

IMEI kayıt ücretine yeni yılla birlikte büyük zam geliyor. Mobil telefonlarda IMEI ücretleri şimdi ne kadar? 2023’te IMEI ücretleri kaç TL zamlanacak?

Manisa Büyükşehir Belediyesi hizmet binası bitme aşmasında!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, alışveriş merkezi ve otel inşası gibi projelerin yer aldığı çalışmaları inceledi. 

Tekirdağ Büyükşehir'den 4 ilçeye kültür merkezi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu 2014'ten bu yana birçok alanda olduğu gibi kültür alanında da gerçekleştirdiği atılım kapsamında başarılı projelere imza attı. Kapaklı, Çerkezköy, Saray ve Ergene ilçelerinde yapımı süren kültür merkezleri bu projelerin başında geliyor.

2018 ve 2019'da büyük projeler hayata geçecek!

TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde Hükümet adına konuşan Başbakan Yıldırım, 2018 ve 2019'da büyük projelerin hayata geçeceğini belirtti.

Kentsel dönüşüm ve büyük projeler konut fiyatlarını yükseltti!

Kentsel dönüşüm ve büyük projelerin devam ettiği İstanbul'da Çatalca, Ankara'da Kızılcahamam ve İzmir'de Karaburun'da konut fiyatları yükseldi. 

Büyük projelerin kaderi referanduma bağlı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, hızlı karar alma ve büyük projeleri hayata geçirmek için cumhurbaşkanlığı sisteminin kurulması gerektiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir vizyon projelerin startını veriyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı için 2 milyar 375 milyon TL olarak öngörülen bütçenin 1 milyar 195 milyon TL'sini yatırımlara ayrıldı.

Sur'da büyük projelerin temelleri yarın atılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, terörden zarar gören Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki inşa ve ihya çalışmaları kapsamında, büyük projelerin temellerini atmak için yarın Diyarbakır'ın Sur ilçesinde olacak.

Sakarya'da 2017'ye büyük projeler damga vuracak!

2016 yılını ‘hizmet yılı’ olarak tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni yıl hedefine ilişkin, “Bizim için başarı projelerin daima üstüne yenilerini koymaktan geçer." dedi

Manisa Gökçukur'un kaderi büyükşehirle değişti!

Manisa merkezde hayata geçirilen dev projelerin yanı sıra ilçe merkezleri ile birlikte mahallelerinde sorunlarına el atan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırkağaç Gökçukur mahallesinin de kaderini değiştirdi.

Binali Yıldırım: Türkiye'yi 10 büyük ekonomi arasına sokacağız!

Rüya projelerin sembol ismi olarak anılan Binali Yıldırım, "Türkiye'yi 10 büyük ekonomi arasına sokmak için ne gerekirse yapacağız. Ekonomiyi geliştireceğiz. Üretim yapan, ürettiğiyle zengin bir Türkiye olacağız" dedi.

İstanbul'un 3 büyük tünelinin bütçesi hazır!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda yapılacak projelerin bütçesini hazırladı. 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy arasına tramvay en dikkat çekenler arasında.

büyük projelerin ücretleri Haberi

büyük projelerin ücretleri

KÜRESEL kriz sürecinde yüksek performansı ve sağlam yapısıyla dikkat çeken Türk bankaları, güçlü duruşlarının yanı sıra, son 5 yılda Türkiye’de 67 milyar doları aşkın projenin finansmanına imza attı. Rakamlar, son 5 yılda özelleştirme, yap işlet devret gibi büyük projelerin finansmanında yabancı ticari bankaların payının son derece kısıtlı kaldığını gösteriyor. 2009-2014 döneminde Türkiye’de gerçekleşen projelere ilişkin finansmanın yaklaşık 45-55 milyar doları banka kredisi kalanı da, öz kaynak katkısı ile sağlandı. Bu işlemlerde sağlanan banka kredisinin yüzde 90-95’inin ise Türk Bankaları tarafından sağlanması dikkat çekti. 


YERLİ BANKALAR BAŞROLDE


Bankaların finansmanını gerçekleştirdikleri proje ve satın alma kredileriyle ilgili kamuoyu ile paylaşılan duyurulardan derlediğimiz verilere göre, ekonomi gündemini yoğun olarak meşgul eden, 3. Köprü, Avrasya Tüneli, İzmir-İstanbul Otoyolu, elektrik dağıtım ve üretim özelleştirmelerigibi çok büyük...