25 / 05 / 2024

büyükçekmece mudanya hattı

büyükçekmece mudanya hattı

Deniz ulaşımı sayesinde trafik rahatlayacak. İstinye-Çubuklu arasında açılacak olan deniz hattıyla günde 10 bin araç deniz hattıyla karşıya geçecek. Deniz hattının ilki İstinye-Çubuklu diğeri ise Mudanya-Büyükçekmece arasında olacak.

Büyükçekmece açıklarında fayın geçtiği bölgelerde kameralı takip!

Büyükçekmece Belediyesi ve DOHAD iş birliğiyle Kumburgaz, Celaliye ve Sinanoba mahallerinde kurulan "Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları" aracılığıyla fay hattının geçtiği Marmara Denizi'ndeki değişimler kayıt altına alınıyor

Büyükçekmece'ye metro müjdesi!

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, "Haliç Köprüsü'nde olan benzer bir sistemle Beylikdüzü-Büyükçekme hattında sorunlu olan bölgeyi yüzeyden geçirip halkımızı metroyla buluşturmayı planlıyoruz" dedi...

Büyükçekmece Sahili-TÜYAP teleferik hattı için düğmeye basıldı!

Yıllardır İstanbul’un gündeminde olan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın teleferik projelerinden biri hayata geçiriliyor. Büyükçekmece Sahili ile TÜYAP arasında yapılacak teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı. 

Avcılar-Büyükçekmece turizm hattı oldu!

Hızlı bir yapılaşma sürecinde olan Avcılar-Büyükçekmece hattı, gayrimenkul gelişimiyle dikkat çekiyor. Bölgede şu anda beş yıldızlıdan üç yıldızlıya kadar 22 otel faaliyet gösteriyor..

Büyükçekmece Sırtköy-Beylikdüzü hattında konut projeleri öne çıkıyor!

İstanbul büyüdükçe doğu ve batı yönünde yeni gelişim bölgeleri de oluşuyor. Bunlardan biri de kentin batı yönündeki büyüme aksı olan Büyükçekmece Sırtköy-Beylikdüzü hattı. Sırtköy villa, Beylikdüzü ise konut projeleriyle öne çıkıyor.

Büyükçekmece Silivri hattına metrobüs geliyor!

İlker Gürbüz toplu ulaşım sorununu çözmek için Kadir Topbaş ile yaptıkları görüşmenin detaylarını açıkladı. Büyükçekmece Silivri hattı üzerindeki metrobüs projesine başlandığını belirten Gürbüz, metronun da 2019 projelerine dahil edileceğini söyledi.

Büyükçekmece - Mudanya feribot seferleri başlıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün büyük önem verdiği Büyükçekmece - Mudanya arasında düzenlenecek olan feribot seferleri önümüzdeki aylarda karşılıklı olarak başlayacak.

Mudanya - Büyükçekmece feribot seferleri başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı açıklamada Büyükçekmece Belediye Meclisi’nden karar çıktığını ve yakında Mudanya – Büyükçekmece arasında da deniz otobüsü seferlerinin başlayacağını müjdeledi.

Büyükçekmece - Mudanya Feribot Hattı kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediye ile Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek olan Büyükçekmece - Mudanya arası feribot hattının hayata geçebilmesi için belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e yetki verildi...

Büyükçekmece'de enerji nakil hattı bölgesine yapılaşma izni!

Büyükçekmece Tepecik Havza dışı bölgesi ve E-5 arası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı ile enerji nakil hattı koruma kuşağı alanı şartlı olarak yapılaşmaya açılıyor. İmar planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Tepecik Havzası imar sorunu çözülecek!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, üzerinden enerji hattı geçen Tepecik Havza Dışı Bölgesi ve E-5 Karayolu arasında kalan bölgenin 40 yıldır çözülemeyen imar sorunun çözüleceğini açıkladı.

Büyükçekmece su kesintisi 17 Aralık 2014 son durum!

İstanbul Avrupa Yakası Büyükçekmece ilçesinin Kamiloba mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 17 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor...

Büyükçekmece su kesintisi 16 Aralık 2014 son durum!

İstanbul Avrupa Yakası Büyükçekmece ilçesinin Kumburgaz, Celalile ve Kamiloba mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 16 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor...

büyükçekmece mudanya hattı Haberi

büyükçekmece mudanya hattı

Deniz ulaşımı sayesinde trafik rahatlayacak. İstinye-Çubuklu arasında açılacak olan deniz hattıyla günde 10 bin araç deniz hattıyla karşıya geçecek.

İstanbul'un trafiğine çözüm için iki yeni deniz hattı açılıyor. İlki İstinye-Çubuklu diğeri ise Mudanya-Büyükçekmece arasında olacak.


Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan proje İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yürütülüyor. Fizibilite çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan bu projenin yer tahsis işlemleri için Milli emlak Genel Müdürlüğü'yle görüşme yürütülüyor.


METROYA BAĞLANIYOR


Önümüzdeki ay açılması hedeflenen İstinye Çubuklu deniz hattı öncelikle Levent, Maslak, Sanayi Mahallesi ve ikinci köprünün trafiğini rahatlatacak. Şehir Hatları tarafından işletilecek hattan günde 10 bin aracın geçmesi hedefleniyor. Ancak asıl hedef yolcu ulaşımını bu güzergaha aktarmak.


YAYALARA RİNG HATTI


Bu hat sayesinde öncelikle Anadolu yakasının kuzeyinde (Paşabahçe/Beykoz) ve Avrupa yakasının güneyinde (Maslak, Sanayi Mahallesi ve Levent) yaşayan vatandaşlar Boğaz...