08 / 05 / 2024

Büyükçekmece pazar yeri kapatılacak mı

Büyükçekmece pazar yeri kapatılacak mı

Danıştay 8'inci Dairesi, Büyükçekmece sahilindeki dolgu alanının İSPARK tarafından pazar yeri olarak işletilmesini hukuka uygun bulmadı. Vatandaşlar, sahildeki yürüyüş yollarının pazara dönüşmesinden rahatsızdı.

Büyükçekmece Belediyesi Tepecik Şenol Güneş Stadı'nı kiraya verecek!

Büyükçekmece Belediyesi Tepecik Şenol Güneş Stadı Spor Tesisleri ve Saydağ Parkı içerisinde yer alan iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiralama ihalesi 10 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Büyükçekmece'de 7.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Karaağaç Köyü'nde yer alan iş yeri vasıflı gayrimenkul 7 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Dede Özkaraca: Toki'nin en büyük sorunu pazar yeri!

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Dede Özkaraca, TOKİ bölgesinin en büyük sorunu olan pazar yeri ile ilgili çalışmaların başladığını belirterek, pazar yerinden yer isteyen esnafların Cuma günü mesai bitimine kadar kayıtlarını yaptırmalarını istedi.

Büyükçekmece sahilindeki pazar yerine Danıştay kararı!

Danıştay 8'inci Dairesi, Büyükçekmece sahilindeki dolgu alanının İSPARK tarafından pazar yeri olarak işletilmesini hukuka uygun bulmadı. Vatandaşlar, sahildeki yürüyüş yollarının pazara dönüşmesinden rahatsızdı.

Büyükçekmece Belediyesi bina cephelerini yeniliyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatları doğrultusunda harekete geçen Kentsel Tasarım Müdürlüğü, ilçe genelindeki iş yeri tabelaları ve dış cepheleri modern şehircilik estetiğine uygun olarak yeniden tasarlıyor.

Büyükçekmece Tepecik'e düğün salonu ve halk eğitim merkezi!

Büyükçekmece Belediyesi, Ulus Mahallesi'nde yapımı devam eden düğün salonunun daha hızlı tamamlanabilmesi ve Hürriyet Mahallesi, Millet Caddesi üzerinde de semt pazarı kurulması yönünde harekete geçti.

Büyükçekmece'de 2.8 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi'nde üzerinde işyeri bulunan arsa Büyükçekmece 2.İcra Dairesi tarafından 15 Aralık 2015 günü saat 14:00 ile 14:10 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.

Toskana Vadisi’nin mimarı Büyükçekmece’de işi büyüttü!

Büyükçekmece’de Toskana Vadisi projesiyle Türkiye pazarına adım atan Emaar Properties PJSC’nin ülke iştiraki Emaar Türkiye, şimdi de vadinin yanında Designer Outlet projesi için kolları sıvadı.

Büyükçekmece Dizdariye Kapalı Salı Pazarı güzergahı değişecek mi?

Büyükçekmece Belediyesi'nin Şubat ayı birinci oturumu TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıda gündem ait 6 madde ve ek 1 madde görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Büyükçekmece Salı Pazarı yeni çehresine kavuşuyor!

Büyükçekmece’de uzun yıllardan beri halka hizmet veren kapalı Salı Pazarı, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla yeni çehresine kavuşuyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, "İlçe genelindeki semt pazarlarımızı kapalı hale getireceğiz" dedi.

Büyükçekmece'de belediyeden 12.4 milyon TL'ye satılık 24 işyeri!

Büyükçekmece Belediyesi; Cumhuriyet Mahallesi, Beykent Sanayi Sitesi ve Kaya Milenyum İş ve Alışveriş Merkezi'nde yer alan 24 işyerini 30 Eylül 2014 Salı günü satışa çıkarıyor.

Büyükçekmece Belediyesi'nden 12 milyon 735 bin TL'ye satılık 5 adet işyeri!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından, Gül İş Merkezi ve Kaya Milenyum İş ve Alışveriş Merkezi'nde yer alan 5 adet işyeri toplam 12 milyon 735 bin TL bedelle ihale edilecek....

Hakan Yalçın: Büyükçekmece İstanbul'un en önemli villa yerleşim yeri olacak!

Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın; “Büyükçekmece Bölgesi, 3 sene içinde büyük projelerin yeni adresi ve İstanbul’un en önemli villa yerleşim merkezi olacak” şeklinde konuştu.

Büyükçekmece pazar yeri kapatılacak mı Haberi

Büyükçekmece pazar yeri kapatılacak mı

Maliye Bakanlığı, 2010 yılında İstanbul Büyükçekmece sahilindeki 87 bin metrekarelik dolgu alanını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) verdi.Planlarda eğlence, park ve yol alanı olarak işaretlenen arazi İBB tarafından 5 yıl süreyle otopark ve pazar yeri olarak işletilmek üzere 2012 yılında İSPARK'a devredildi. Bu alan “gece pazarı” olarak işletilmeye başlandı.


Büyükçekmece halkı, sahilde gece-gündüz açılan tezgahların yarattığı görüntü kirliliğinden ve yürüyüş yollarının kapanmasından rahatsızdı.Hakkı Sağlam, Serdar Bayraktar, Mehmet Yıldız'ın da aralarında bulunduğu CHP'li meclis üyeleri İSPARK'a devir işleminin iptali istemiyle dava açtı. İstanbul 2'nci İdare Mahkemesi bu devirde hukuka aykırılık bulunmadığına karar vererek davayı reddetti.


HUKUKİ İSABET YOK

Meclis üyeleri ise idare mahkemesinin kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren Danıştay 8'inci Dairesi, 8 Nisan 2016 tarihinde dosyayı karara bağladı. Danıştay kararında İmar Kanunu'na göre bir...