02 / 05 / 2024

Büyükşehir Belediyelerinin yetkileri

Büyükşehir Belediyelerinin yetkileri

Büyükşehir Belediyelerinin görev ve yetkileri kapsamında, büyükşehir belediyesinin stratejik plânını, yıllık hedeflerini, yatırım programlarını ve bunlara uygun olarak bütçesini hazırlamak bulunuyor. İşte Büyükşehir Belediyelerinin görev ve yetkileri...

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine düzenleme!

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine yeni düzenleme mi geliyor? AK Parti’nin üzerinde çalışmalar sürdürdüğü yeni yerel yönetimler düzenlemesi kapsamında, büyükşehir belediyelerinin imar yetkileri yeniden düzenlenebilir...

Yeni büyükşehir yasası ile kafa karıştıran vergiye düzenleme!

AK Parti’nin büyükşehir belediyelerinin işleyişini kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı taslak metin tamamlanmak üzere. Taslakta vatandaşların yıllardır kafasını karıştıran ve bazı belediyelerin almadığı bazı belediyelerin aldığı katı atık vergisi ÇTV ile birleştirilerek yeni bir sistem getirilmiş ol

Büyükşehir belediyelerinin kullandığı kiralık binalar TBMM'de!

Büyükşehir belediyelerinin kullandığı kiralık binalar mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binalara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli Büyükşehir yılın son imar toplantısını yaptı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, tüm ilçe belediyelerinin katılımıyla her ay düzenlenen imar koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi.

Trabzon Büyükşehir 2017 bütçesinde aslan payı raylı sistemin!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 2017 yılı bütçeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin bugünkü oturumunda görüşülerek karara bağlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne yeni hizmet binası!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten ve 11 ilçe Belediye Başkanı ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette ilçe belediyelerinin çalışmaları hakkında bilgi verildi...

Ankara Büyükşehir'de bütçe görüşmeleri tamamlandı!

Yenimahalle, Etimesgut, Sincan, Pursaklar, Nallıhan ve Şereflikoçhisar ilçe belediyelerinin bütçelerinin de oybirliğiyle onaylanmasıyla, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ankara’nın 25 ilçesinin 2016 Mali Yılı bütçelerinin görüşülmesi tamamlanmış oldu.

Ankara Büyükşehir'de bütçe görüşmeleri başladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşülmesine başlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi, Altındağ, Akyurt, Ayaş, Bala, Beypazarı ve Çamlıdere ilçe belediyelerinin bütçelerini oybirliğiyle kabul etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi bugün toplanacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu bugün saat 14:00'de gerçekleştirilecek. Meclis üyeleri ilçe belediyelerinin bütçe tahminleri ile ilgili 3 maddelik gündemi oylayacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi 9 Kasım'da toplanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısını 9 Kasım Pazartesi günü yapacak. Toplantıda Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bütçeleri ve performans programları da ele alınacak.

Manisa Büyükşehir'den kaçak yapı uyarısı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu, merkez ilçe belediyelerinin kaçak yapılarla mücadelede pasif kaldığını belirterek, kaçak yapılara göz yumulmamasını istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçe ile Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü imzaladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sahip olduğu bilişim altyapısını kentteki 30 ilçe belediyesinin de kullanıma açıyor. Bu amaçla hazırlanan ve kentteki tüm ilçe belediyelerinin katıldığı “Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü” törenle imzalandı.

Büyükşehir Yasası ile belediyelerin yetkileri artacak!

Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı’nın kapanış oturumunda konuşan Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, “Yeni yasa ile birlikte belediyelerin daha fazla yetkilendirilmesi demokrasimize de ivme kazandırdı, dedi.

Büyükşehir Belediyelerinin yetkileri Haberi

Büyükşehir Belediyelerinin yetkileri

Büyükşehir Belediyelerinin görev ve yetkileri!

Büyükşehir Belediyeleri Kanunu'nda büyükşehir, ilçe ve ilk kademe belediyelerinin görev ve sorumlulukları şu şekilde açıklanıyor:


a) İlçe ve ilk kademe belediyelerinin görüşlerini alarak büyükşehir belediyesinin stratejik plânını, yıllık hedeflerini, yatırım programlarını ve bunlara uygun olarak bütçesini hazırlamak.


b) Çevre düzeni plânına uygun olmak kaydıyla, büyükşehir belediye ve mücavir alan sınırları içinde 1/5.000 ile 1/25.000 arasındaki her ölçekte nazım imar plânını yapmak, yaptırmak ve onaylayarak uygulamak; büyükşehir içindeki belediyelerin nazım plâna uygun olarak hazırlayacakları uygulama imar plânlarını, bu plânlarda yapılacak değişiklikleri, parselasyon plânlarını ve imar ıslah plânlarını aynen veya değiştirerek onaylamak ve uygulanmasını denetlemek; nazım imar plânının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde uygulama imar plânlarını ve parselasyon plânlarını yapmayan ilçe ve ilk kademe belediyelerinin uygulama imar...