14 / 05 / 2024

Büyükşehir olmaya aday 12 şehir

Büyükşehir olmaya aday 12 şehir

2012 yılında çıkarılan yasa ile nüfusu 750 bini geçen 14 il ile 30 olan büyükşehir sayısı 2019'a kadar 40'a çıkacak. Peki hangi iller aday?

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ'dan dikkat çeken konut projesi vaadi!

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ merakla beklenen seçim çalışmalarına başladı. Adnan Menderes Havalimanı'nda yaklaşık 10 bin vatandaştan tarafından karşılanan Hamza Dağ, belediye aracılığıyla yapılacak konut projeleriyle ilgili detayları da açıkladı. 

Çimsa ve Mersin Büyükşehir Belediyesi engellilere umut olmaya devam ediyor!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, Engelliler Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen kurumsal sosyal sorumluluk projesi ile 2020 yılında da engelli bireylerin hayatına anlamlı ve özenli bir dokunuşta bulunuyor.

Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Uğur İbrahim Altay kazandı...

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki!

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki olarak açıklandı. Daha önce bakanlık görevinde bulunan Mehmet Özhaseki, daha önceki dönemde ise 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci oldu. Zeybekci, AK Parti grubunda gelen tebrikleri kabul ediyor.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arjantin dönüşü yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Tuna seçildi. Mustafa Tuna, Sincan Belediye Başkanı olarak görev yapıyordu. 

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Başkanı adayı Mustafa Tuna!

Melih Gökçek'in istifası sonrasında boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti, Mustafa Tuna'yı aday olarak gösterdi. 

Afyonkarahisar büyükşehir olursa planlama daha hızlı olur!

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yapılacak düzenlemeyle birlikte Büyükşehir olması beklenen Afyonkarahisar'ın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığım açıkladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarihi yapılara sahip çıkıyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurduğu Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) ile yok olmaya yüz tutan tarihi varlıklara ve yapılara sahip çıkıyor.

Antalya'nın en büyük camisinin inşaatı bu yıl başlayacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, tamamlandığında Antalya’nın en büyük camisi olmaya aday 42 dönüm üzerine konumlandırılacak Antalya Cami’nin projesini tanıttı.

Büyükşehir olmaya aday iller hangileri?

2012 yılında çıkarılan yasa ile nüfusu 750 bini geçen 14 il ile 30 olan büyükşehir sayısı 2019'a kadar 40'a çıkacak. Peki hangi iller aday?

Büyükşehir olmaya aday 12 il!

2012 yılında çıkarılan yasa ile nüfusu 750 bini geçen 14 il ile 30 olan büyükşehir sayısı 2019'a kadar 40'a çıkacak. Peki hangi iller büyükşehir adayı?

Büyükşehir olmaya aday 12 şehir Haberi

Büyükşehir olmaya aday 12 şehir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni bir düzenleme yapılacağını işaret etti. Kulislerde yasanın, nüfusu 500 bini geçen illeri kapsayacağı konuşuluyor. Büyükşehir olmaya 12 il yakın. Afyonkarahisar, Adıyaman, Sivas, Zonguldak ve Tokat'ın nüfusu 600 binin üstünde.


Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 30 olan büyükşehir sayısının en az 40'a yükseleceğini açıklaması, büyükşehir yasasında yeni bir düzenlemeyi gündeme getirdi ve nüfusu 500 binden fazla olan 11 il büyükşehir olma hayali kurmaya başladı.


Nüfusu 500 bini geçenler de...

Kulislerde büyükşehir yasasında yapılacak bir değişiklikle nüfusu 500 binden fazla olan illerin de büyükşehir yapılacağı konuşuluyor. 2014'ün Ocak ayında açıklanan Son sayım verilerine göre nüfusu 500 binden fazla 11 il bulunuyor. Bu iller arasında mevcut yasaya göre büyükşehir olmaya en yakın il ise 707 bin nüfusu ile...