29 / 04 / 2024

büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar

büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar

2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerleede farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Uğur İbrahim Altay kazandı...

Gaziantep Büyükşehir Meclisi'nden indirim müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 2. Birleşim toplantısını gerçekleştirdi. İskanı olmayan kırsal alanlarda, yeni kurulan yerleşim birimlerinde ve köylerde 12 bin aboneyi ilgilendiren karar meclisten çıktı.

Şanlıurfa Büyükşehir'den güzel evim projesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Güzel Evim' projesi kapsamında maddi durumu iyi olmayan dul, yetim ailelerin evlerinde bakım onarım çalışması devem ediyor.

İzmir Büyükşehir kaçak hafriyat dökümünün önüne geçiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapısını tamamladığı GPS’li takip sistemine kayıt olmayan hafriyat kamyonlarının, 1 Ağustos Pazartesi tarihi itibariyle moloz taşımasına izin vermeyecek

Antalya Büyükşehir'den Ayşe Alagöz’e konteynır ev!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Sülekler Mahallesi’nde yaşayan ve evi yıkılan yaşayan Ayşe Alagöz’ün yardımına koştu. Büyükşehir Belediyesi, kalacak başka yeri olmayan Ayşe nineyi açıkta bırakmadı.

İzmir Büyükşehir'den hafriyatçılara 30 Mayıs uyarısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapı hazırlıklarını tamamladığı web tabanlı otomasyon sistemine kayıt olmayan hafriyat kamyonlarının 30 Mayıs 2016 tarihinden sonra moloz taşımasına izin vermeyecek.

Büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi!

2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerleede farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Büyükşehir olmayan illerde emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi Türkiye sınırlarında yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve bulunduğu şehre göre hesaplanıyor. İşte büyükşehir olmayan illerde emlak vergisi oranları..

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ruhsat açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP’li olanın LPG istasyonuna ruhsat hemen verildi. AK Partili’nin etrafında bina olmayan arazisine ise ruhsat çıkmadı, iddiası karşısında yazılı bir açıklama yaptı...

Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi!

Çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerlede farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehirde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi...

Büyükşehir belediyesi olmayan illerde emlak vergisi!

Konut, arsa ve işyeri gibi gayrimenkul için devlete her sene emlak vergisi ödeniyor. Büyükşehir belediyesi olmayan illerde emlak vergisi ne kadardır? Büyükşehir belediyesinde ne kadar?

Büyükşehir belediyesi olmayan iller 2014!

Büyükşehir belediyeleri Türk belediyeciliğine 1984 yılında girmiş olan üst kademe belediyelerdir. Türkiye'de hangi belediyeler büyükşehir belediyesi değildir? İşte Büyükşehir belediyesi olmayan iller 2014 bu haberde...

Büyükşehir statüsü kazanan illerde 11 milyon kişi kentli oldu!

Büyükşehir statüsü kazanan 14 ildeki köylerin merkeze veya ilçelere bağlanması sonucu, 2012'de 17 milyonun üzerindeki belde ve köy nüfusu, 2013'te 6 milyon 653 bine kadar gerileyerek yüzde 61 azaldı

büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar Haberi

büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar

Büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi bulunuyor.


Konutlarda su faturasına yansıtılan çevre temizlik vergisi, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyeye ödeniyor. Ödemeler, senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. 


Çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerlerde farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar?


Büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi 2015

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır.


1....