29 / 04 / 2024

büyükşehir olmayan şehirde çevre temizlik vergisi

büyükşehir olmayan şehirde çevre temizlik vergisi

2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerleede farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım kararı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada şehirde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılarak yerine tarihi Hükümet Konağı ile bütünleşen sembolik bir başkanlık ve meclis binası yapılacağını duyurdu.

Bursa Büyükşehir kiracılarından kira almayacak! 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehirde koronavirüs sonrası alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Aktaş, "Biz borçları ertelemedik. Kira almayacağız dedik" dedi...

Sakarya Büyükşehir Mayıs ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda şehirde hayata geçirilecek olan yeni projeler de masaya yatırıldı.

Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Uğur İbrahim Altay kazandı...

Muğla Büyükşehir'den 249 milyonluk yol yatırımı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi şehirde yaptığı 565 Milyon TL yatırımın 249 Milyon TL’sini yollar için harcadı.

Gaziantep Büyükşehir Meclisi'nden indirim müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 2. Birleşim toplantısını gerçekleştirdi. İskanı olmayan kırsal alanlarda, yeni kurulan yerleşim birimlerinde ve köylerde 12 bin aboneyi ilgilendiren karar meclisten çıktı.

Şanlıurfa Büyükşehir'den güzel evim projesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Güzel Evim' projesi kapsamında maddi durumu iyi olmayan dul, yetim ailelerin evlerinde bakım onarım çalışması devem ediyor.

Mehmet Geldi'den Erzurum Büyükşehir'e dönüşüm övgüsü!

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in şehirde kentsel dönüşümü en iyi ve örnek çalışmalarla hayata geçirdiğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir kaçak hafriyat dökümünün önüne geçiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapısını tamamladığı GPS’li takip sistemine kayıt olmayan hafriyat kamyonlarının, 1 Ağustos Pazartesi tarihi itibariyle moloz taşımasına izin vermeyecek

Antalya Büyükşehir'den Ayşe Alagöz’e konteynır ev!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Sülekler Mahallesi’nde yaşayan ve evi yıkılan yaşayan Ayşe Alagöz’ün yardımına koştu. Büyükşehir Belediyesi, kalacak başka yeri olmayan Ayşe nineyi açıkta bırakmadı.

İzmir Büyükşehir'den hafriyatçılara 30 Mayıs uyarısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapı hazırlıklarını tamamladığı web tabanlı otomasyon sistemine kayıt olmayan hafriyat kamyonlarının 30 Mayıs 2016 tarihinden sonra moloz taşımasına izin vermeyecek.

büyükşehir olmayan şehirde çevre temizlik vergisi Haberi

büyükşehir olmayan şehirde çevre temizlik vergisi

Büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi bulunuyor.


Konutlarda su faturasına yansıtılan çevre temizlik vergisi, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyeye ödeniyor. Ödemeler, senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. 


Çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerlerde farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar?


Büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi 2015

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır.


1....