05 / 05 / 2024

Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı

Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı

Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı’nın kapanış oturumunda konuşan Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, “Yeni yasa ile birlikte belediyelerin daha fazla yetkilendirilmesi demokrasimize de ivme kazandırdı, dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! Bu kişilere 500'er lira verilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depremzedelere yardım ederek askıda fatura uygulamasını hayata geçiriyor. Bu uygulama, ihtiyaç sahibi kişilere büyük bir destek sağlayacak. Aşağıda detayları bulabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yeni uygulama: Borcu olan vatandaşların hesapları kapatılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bayram öncesi vatandaşları rahatlatacak bir uygulamanın başladığını duyurdu. Belediye, Ankara Eczacı Odası ile yapılan anlaşma gereği başkent genelinde eczanelere borcu olanların hesabını kapatacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Yeni büyükşehir yasası ile kafa karıştıran vergiye düzenleme!

AK Parti’nin büyükşehir belediyelerinin işleyişini kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı taslak metin tamamlanmak üzere. Taslakta vatandaşların yıllardır kafasını karıştıran ve bazı belediyelerin almadığı bazı belediyelerin aldığı katı atık vergisi ÇTV ile birleştirilerek yeni bir sistem getirilmiş ol

Antalya Büyükşehir'den Fatma Nine'ye ev!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Yasası’yla Antalya’ya gelen hizmetlerin sembolü haline gelen Demre’nin Yavu Mahallesi’ndeki Fatma Düngüllü’ye herkesi duygulandıran bir sürpriz daha yaparak evini yeniledi

Konya Büyükşehir, Hayvancılık Tesisi Tip projeleri hazırladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında kırsal yerleşim alanlarında ikamet edenlerin faydalanabilmesi için tip konut projelerinin ardından şimdi de “Hayvancılık Tesisi Tip Projeleri” hazırladı.

Düzce büyükşehir oluyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de AK Parti milletvekilleri ile bir araya geldi. Büyükşehir yasası ile ilgili yapılan istişarede yeni kararlar alındı. Çok kısa bir süre içinde Düzce ile birlikte 30 yeni büyükşehir daha geliyor.

Sakarya Büyükşehir Meclisi bugün toplanıyor!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 14 Kasım Pazartesi günü toplanacak. Meclis üyeleri aralarında uygulama ve revizyon imar planları, imar tadilatları ve ilçe belediyelerinden oturuma gelecek 65 maddeyi karara bağlayacak. Toplantı saat 14.00’da başlayacak.

Büyükşehir Yasası ilçe belediyelerini zor durumda bıraktı!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Büyükşehir Yasası'nın ilçe belediyelerini mali ve idari anlamda zor durumda bıraktığını savundu.

Denizli Büyükşehir'den 17 ilçeye yatırım!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Projesi arasında yer alan ilçelere beton kilit parke taşı yatırım programı bu yıl farklı bir uygulama ile devam ediyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde yapılaşma tartışması!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayında 27 madde karar bağlandı. Kuşadası'nın Camıkebir Mahallesi turistik tesis alanının ticaret alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi, görüşüldü

Malatya Büyükşehir gündeminde doğal sit alanları var!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili olarak kurulan ‘Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu’ (KUDEB), çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündemindeki konuları görüşmek üzere toplandı. Toplantı öncesi bu ay başlayan bir uygulama ile son bir ay içindeki Büyükşehir Belediyesi çalışmalarıyla ilgili bir sunum yapılarak meclis üyeleri bilgilendirildi.

Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı Haberi

Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı’nın kapanış oturumunda konuşan Genel Sekreter Pehlivan, “Yeni yasa ile birlikte belediyelerin daha fazla yetkilendirilmesi demokrasimize de ivme kazandırdı. Yerelden genele demokrasimizin işlerlik kazanmasında belediyelerin yetkilerinin ve mali yapılarının güçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Ne kadar yerelleşirsek demokrasimiz o kadar güçlenecektir” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası Uygulama Çalıştayı’nda kapanış oturumu gerçekleştirildi. Sapanca Güral Otel’de düzenlenen iki günlük programın kapanış oturumuna AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Büyükşehir Belediyeleri genel sekreterleri, ilçe...