08 / 05 / 2024

C tipi mesire yeri

C tipi mesire yeri

5 Mart 2013 Salı günü 28578 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mesire Yerleri Yönetmeliği kapsamında düzenlenen mesire yeri nedir? Nereler mesire yeri olarak adlandırılıyor? İşte mesire yerleri...

Vestel ST4601 A 46500 BTU salon tipi klima peşin fiyatına 9 taksitle satışa çıktı!

Vestel’den eylül ayının ilk günlerinde klima almak isteyenler için güzel bir haber geldi. ST4601 A 46500 BTU salon tipi klimayı görücüye çıkaran Vestel, bu ürünü peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa sunduğunu duyurdu.

Köy tipi afet evleri Gaziantep Nurdağı'nda yükselmeye başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler sebebiyle zarar gören Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki Belpınar Mahallesi'nde köy tipi kalıcı konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.

Kumtel’den elektrikli ısıtıcılarda yüzde 59’a varan indirim fırsatı! Kumtel 30 Eylül 2022 fiyat listesi..

Ofise, eve, bahçeye ve benzeri bir çok alanda kullanabileceğiniz Kumtel ısıtıcılar, şimdi kısa bir süreliğine sepette yüzde 8 indirimle sizi bekliyor. Şömine tipi, kule tipi, yerden olan ısıtıcılarda ve vantilatörlerde geçerli indirimi kaçırmayın. İşte, Kumtel 30 Eylül 2022 fiyat listesi…

Çatalca'da 21.6 milyon TL'ye 20 yıllığına kiralık mesire yeri!

Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü İstanbul Çatalca'daki Fındıkdere B Tipi Mesire Yeri işletme hakkını 20 yıl süre ve 21 milyon 600 bin TL bedelle kiraya verecek.

İzmir'de mesire alanı 20 yıllığına kiraya veriliyor!

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'nce Buca Orman İşletme Şefliği Amenajman Planı 318-319 No.lu bölme içerisinde kalan çiftlik B Tipi Mesire Yeri işletme hakkı 20 yıllığına kiraya veriliyor!

Aksu Belediyesi'nden 14.6 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Aksu Belediyesi, Aksu İlçesi, Güzelyurt Şehir Ormanı D Tipi Mesire Yeri içerisinde bulunan onaylı proje ve teknik şartnamede ayrıntıları ile belirtilen yapı ve tesislerin inşası yaptırılıyor...

Kartepe Güzelbahçe mesire yeri işletilmesi için ihaleye çıkıyor!

Kartepe Belediye Başkanlığı Kocaeli İli Kartepe İlçesi Maşukiye Mahallesi Kartepe'de yer alan Güzelbahçe A tipi mesire yerinin yatırımı gerçekleştirmek şartı ile ticari ve turistik tesislerin yapımı ve 29 yıl süre ile işletilmesi işi ihale edilecek.

Aksaray Taşpınar TOKİ başvuruları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Aksaray Taşpınar Belediye Projesi kapsamında B1 tipi 10 adet (2+1) ve C tipi 25 adet (3+1) olmak üzere toplam 35 adet konut kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunulacak. Aksaray Taşpınar TOKİ başvuruları bugün başlıyor.

Çorlu Demirköy'e yeni mesire alanı geliyor!

Çorlu Demirköy Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dahilinde C Tipi Mesire Yeri olarak projesi düzenlenen ve inşaatına ve yapımına başlanan Enver Kara Mesire alanında çalışmalarda sona gelindi.

Kocaeli eski cezaevi arsası için teklifler alınıyor!

Geçtiğimiz Ekim ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yıkımı gerçekleştirilen C Tipi Cezaevi’nin arsasında yapılacak 16 bin 177 metrekare kapalı alan inşaatının ihalesi için teklifler 27 Haziran’a kadar alınacak

İzmir Klaros Koyu'na dolgu mu yapılıyor?

İzmir Menderesdeki resmi kayıtlarda koruma alanı ve A tipi mesire alanı olarak görünen Klaros (Denizpınarı) Koyu, şantiye alanına döndü. İş makineleriyle çalışılan koyda denize dolgu yapılırken, karada da bir tesis temeli atılması dikkati çekti.

Başiskele’ye yeni mesire alanı yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele Eski Yayla Tekne Pınarı’na A tipi mesire alanı yapımı için önceki gün bir ihale yapıldı.

Başiskele Mesire Alanı'nın ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Park, Bahçe ve Şube Müdürlüğü tarafından Başiskele ilçesi Eski Yayla Tekne Pınarı’na A tipi mesire alanı yapımı için Büyükşehir hizmet binası ihale salonunda gerçekleştirildi.

C tipi mesire yeri Haberi

C tipi mesire yeri

 Mesire yeri nedir?

Toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkan vermek maksadıyla, gerekli yapı, tesis ve donatılarla kullanıma ayrılan, halkın günübirlik veya geceleme ihtiyaçlarını karşılayan, rekreasyonel ve estetik kaynak değerlerine sahip orman rejimine tabi sahaları, mesire yeri olarak tanımlanıyor.


Mesire Yerleri Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümlere göre mesire yerkeri, A tipi mesire yeri, B tipi mesire yeri, C tipi mesire yeri olmak üzere çeşitlere ayrılıyor.


A tipi mesire yeri: 

Toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkân vermek maksadıyla yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip, günübirlik kullanım imkânı yanında gecelemeye de imkân sağlayan, çadır, karavan, motor-karavan ve kır evi, kır lokantası, kır kahvesi gibi çok katlı olmayan, doğa...