27 / 04 / 2024

Köy tipi afet evleri Gaziantep Nurdağı'nda yükselmeye başladı!

Köy tipi afet evleri Gaziantep Nurdağı'nda yükselmeye başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler sebebiyle zarar gören Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki Belpınar Mahallesi'nde köy tipi kalıcı konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.



Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden büyük oranda etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, depremzedeler için başlatılan seferberlik hız kesmeden sürüyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, çadır ve konteynerlerin dışında prefabrik evlerde de depremzedelerin ağırlanmaya başlandığı ilçe merkezinde bir taraftan enkaz kaldırılırken bir yandan da kalıcı konutlar için çalışmalar yapılıyor.

Köy tipi afet evleri Gaziantep Nurdağı nda yükselmeye başladı!

İlçe merkezinin dışında köylerdeki depremzedeler için de düğmeye basıldı. Aktarılan son dakika detaylarına göre, bu kapsamda bir hayırsever, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası dahilinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde ilçeye yaklaşık olarak 15 kilometre uzaklıkta yer alan kırsal Belpınar Mahallesi'nde depremzedeler için köy tipi tek katlı kalıcı afet konutlarıinşa etmeye başladı.

Paylaşılan detaylara göre, 10 konutun tamamen yıkıldığı, diğer konutların da bir kısmında hasarın oluştuğu 35 haneli köydeki proje kapsamında 14 köy evi, cami, ahır, sosyal donatı ve çevre düzenlemeleri hedefleniyor. Yöre halkı, kısa zamanda teslim edilmesi beklenen konutlara kavuşmayı heyecanla bekliyor.


Geri Dön