08 / 05 / 2024

Köy tipi afet evleri Gaziantep Nurdağı'nda yükselmeye başladı!

Köy tipi afet evleri Gaziantep Nurdağı'nda yükselmeye başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler sebebiyle zarar gören Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki Belpınar Mahallesi'nde köy tipi kalıcı konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.



Belpınar Mahalle Muhtarı Abdullah Taşdemir, Anadolu Ajansı muhabirine, depremde mahallenin büyük hasar aldığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada depremden sonra bölgeye önemli katkıların sağlandığını, yaraların sarılması amacıyla askerlerin helikopterlerle bölgeye ulaştığını dile getiren Belpınar Mahalle Muhtarı Abdullah  Taşdemir, şimdi de inşa edilen konutları görünce çok mutlu olduklarını söyledi.

İnşa edilen konutların 3 oda ve 1 salondan oluştuğunu kaydeden Belpınar Mahalle Muhtarı Abdullah Taşdemir, "Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ben inşaat alanlarını gezdim. Demir bağlantıları ve yapıları çok güzel. Cami, Kur'an kursu ve ahırlar yapılıyor. Hiçbir eksiğimizi bırakmadılar." diye konuştu

Köy tipi afet evleri Gaziantep Nurdağı nda yükselmeye başladı!

"Her gün bakıyoruz”

Mahalle sakini Mücahit Taşdemir de devletin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını, bunun için minnettar olduğunu söyledi.

Tüm eksikliklerin giderildiğini kaydeden Belpınar Mahalle Muhtarı Abdullah Taşdemir, "Depremin 2. günü çadırlarımız, 1 hafta sonra da konteynerlerimiz geldi. Şimdi de burada kalıcı konutlar inşa edilecek. Bunun için köy halkı da çok sevinçli. Konutlarımız çok süper oluyor. Her gün bakıyoruz. Eksiksiz olarak yapılıyor. Bir an önce içine girmek ve huzur içinde uyumak istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesine 650 bin konut inşa edilecek!

Deprem bölgesindeki çiftçiler destek bekliyor! “Bu faturaların altından kalkamayız”

Global şirketlerde deprem alarmı! Operasyonlarını İstanbul dışına taşıyorlar! Global şirketlerin gözdesi hangi şehir?


Geri Dön